Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιωαννίδης: «Αν πάρουμε το 100% από κάθε παίκτη, δεν μπορεί να μας σταματήσει κανείς στην Ελλάδα»

Ο Φώτης Ιωαννίδης μίλησε για τη σκληράδα που πρέπει να βγάλει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1, την ποιότητα των παικτών του «τριφυλλιού» και τις ομοιότητες των αγώνων με τον Άγιαξ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ σαν ομάδα έχει ένα ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού, ιδιαίτερα όταν αμύνεται. Πιστεύω ότι οι παίκτες θα πρέπει να το διαχειριστούν καλύτερα. Ο τρόπος που προετοιμάζουμε το παιχνίδι, το πόσο σκληροί θα είμαστε στον αγωνιστικό χώρο και πώς θα ανταπεξέλθουμε είναι σημαντικά. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού είναι ακραίος, κοντά στο όριο του φάουλ συνέχεια και παίζουμε σε man-to-man, το οποίο δουλεύουμε καθημερινά για να βρούμε την καλύτερη λύση».

Για τον μηχανισμό της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι:

«Όπως είπα προηγουμένως, δεν έχει να κάνει μόνο με τον αντίπαλο, αλλά και μ’ εμάς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο κάθε ποδοσφαιριστή που έχουμε. Αυτή τη στιγμή, διαθέτουμε παίκτες με τεράστια ποιότητα και πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να πάρουμε το 100% από τον καθένα, καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν μπορεί να μας σταματήσει».

Αν αυτό το ντέρμπι θα μοιάζει με αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ:

«Όχι, νομίζω πως είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Αυτό το ματς είναι πιο κοντά στο παιχνίδι με τον Άγιαξ και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, παρά στο ματς με τον ΠΑΟΚ, γιατί είναι μια ομάδα τελείως διαφορετική. Ο προπονητής αντιμετωπίζει κάθε αντίπαλο διαφορετικά, και είναι φυσιολογικό αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ