Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το 3-5-2 είναι σούπερ επιθετικό σχήμα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ξέρει να το παίζει και γι’ αυτό έχασε από τη Λιόν

Ο Μεντιλίμπαρ δήλωσε ότι επέλεξε το 3-5-2 για να ανεβάσει παίκτες στην επίθεση. Σωστό θεωρητικά. Έτσι κι αλλιώς αυτό το σύστημα είναι σούπερ επιθετικό. Αλλά πρέπει να ξέρεις να το εφαρμόσεις. Ο Ολυμπιακός δεν το ξέρει. Και γι’ αυτό έχασε στη Γαλλία.

Έτσι όπως παρέταξε την ομάδα του ο Βάσκος κατάφερε να εγκαταστήσει τη Λιόν μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του άφηναν τους αντιπάλους τους να παίρνουν μέτρα και τα χαφ αδυνατούσαν να κερδίσουν μπάλες και να βγουν μπροστά.

Άλλωστε, πώς να το έκαναν όταν οι Εσε, Τσικίνιο και Γκαρθία είχαν προτεραιότητα να συνεισφέρουν στην άμυνα κι όχι στην επίθεση.

Ο μόνος παίκτης που σκεφτόταν διαφορετικά ήταν ο Ροντινέι που είχε αυτή την εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση των πρώτων 45 λεπτών και στην επανάληψη κουράστηκε πνευματικά. Γιατί δεν έχει μάθει να παίζει έτσι.

Κι όταν μετά το 1-0 πήγε να βγει λίγο μπροστά «έφαγε» καπάκι και το δεύτερο.

Σε τέτοια ματς κρατάς μπάλα η, έστω προσπαθείς να την κρατήσεις και να την κυκλοφορήσεις. Όχι για να σκοράρεις, αλλά για να αποφύγεις την πολιορκία.

Δεν κλείνεις το μάτι στον αντίπαλο να μπει στην περιοχή σου. Με τον έναν η, τον άλλον τρόπο θα την πατήσεις.

Κι είναι κρίμα γιατί η Λιόν όσο ποιοτική είναι επιθετικά, τόσο ευάλωτη είναι αμυντικά. Φαινόταν στις επιστροφές της και στις τοποθετήσεις των παικτών της.

Ένας άλλος Ολυμπιακός, που δεν είναι το dna του να παίζει μαζική άμυνα, σίγουρα θα είχε καλύτερη τύχη.

Μου άρεσε ο Κωστούλας. Πολύ κινητικός και είχε αυτό το τρομερό ψαλιδάκι. Θα χαλούσε κόσμο αν έμπαινε αυτό το γκολ.

Ο Γιάρεμτσουκ είναι βαρύς και δεν του πήγαινε ο ρόλος να ντουμπλάρει τον δραστήριο Ελ Κααμπί, ο οποίος θέλει …τάισμα για να στείλει τη μπάλα στο πλεχτό.

Η φάση του 1-0 και το πώς πήγε ο Ορτέγκα να μαρκάρει τον σκόρερ αναδεικνύει σε όλο του το μεγαλείο το πρόβλημα του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ