Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Οι πολύτιμες επιστροφές για τον Αλμέιδα και οι σκέψεις του Αλόνσο

Σε εντατικούς ρυθμούς έχει μπει η προετοιμασία της ΑΕΚ για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στόχος της Ένωσης είναι μόνο η νίκη και ο Ματίας Αλμέιδα μετρά κάποιες σημαντικές επιστροφές. Κανονικά υπολογίζονται ο Λάζαρος Ρότα που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε, οι Έρικ Λαμέλα και Νόρντιν Άμραμπατ, που είχαν κάποιες ενοχλήσεις, αλλά και ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς που έμεινε εκτός πλάνων την περασμένη Κυριακή για λόγους αποφόρτισης.

Βέβαια, παραμένουν εκτός πλάνων οι Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ενώ δύσκολα θα προλάβουν οι Αρόλντ Μουκουντί και Μόουζες Οντουμπάτζο. Όσο για τον Μαρσιάλ, ανεβάζει στροφές, αλλά ο Αλμέιδα λογικά δεν θα ρισκάρει να τον ρίξει από τώρα σε αγώνα.

Οι τέσσερις επιστροφές, όμως, είναι σημαντικές για τον Αργεντινό τεχνικό, καθώς αποκτά περισσότερες επιλογές σε κρίσιμες θέσεις. Ο Ρότα θα πάρει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Πινέδα θα επιστρέψει στη μεσαία γραμμή, όπου φάνηκε πως είναι απαραίτητος.

Ο Λαμέλα μπορεί να παίξει ακόμα και βασικός πίσω από τον Πιερό, με τον Λιούμπισιτς να αποτελεί επίσης μια επιλογή γι’ αυτόν τον ρόλο. Όσο για τον Άμραμπατ, θα αποτελέσει μια ακόμα λύση για το δεξί «φτερό», έχοντας μεγάλη εμπειρία από ντέρμπι.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός άφησε για τα καλά πίσω του την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Super League 1 κόντρα στον Πανσερραϊκό, του οποίου επιβλήθηκε με 3-1 στο ΟΑΚΑ.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο βλέποντας ότι σημειώθηκε βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι, φαίνεται ότι θα διατηρήσει τον κορμό της ομάδας του στην «Opap Arena». Είναι πολύ πιθανό το σενάριο να μην κάνει αλλαγή ο 49χρονος τεχνικός σε σχέση την ενδεκάδα, η οποία αποτελείτο από Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδη, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναΐ, Μπακασέτα, Τετέ, Πελίστρι και Ιωαννίδη.

Ένα πιθανό σενάριο είναι να πάρει φανέλα βασικού ο Μαξίμοβιτς και σε αυτό το σενάριο θα μετακομίσει ο Ουναΐ πίσω από τον Ιωαννίδη, παίρνοντας τη θέση του Μπακασέτα. Ωστόσο, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο έπειτα από τις δοκιμές που θα κάνει ο Αλόνσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ