Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Καθάρισε» με Νταρίντα ο Άρης

Θέση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος έκλεισε ο Άρης που επικράτησε με 1-0 του Εθνικού στο «Ελ Πάσο» χάρη σε ένα γκολ του Νταρίντα. Αν και τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες, οι γηπεδούχοι έβαλαν πολύ δύσκολα στους «κίτρινους» που γλίτωσαν από άσχημες καταστάσεις σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο Άκης Μάντζιος έκανε το αναμενόμενο rotation που επηρέασε την ομάδα του λόγω της έλλειψης ομοιογένειας. Εξαιρετική και η παρουσία του Εθνικού που διεκδίκησε τις ελπίδες του για πρόκριση με καλό ποδόσφαιρο και όχι μόνο άμυνα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης χρειάστηκε κάποια λεπτά για να βρει τα πατήματά του και να γίνει απειλητικός απέναντι στον Εθνικό που με όπλο την έδρα κοίταξε στα μάτια τον πολύ ποιοτικότερο αντίπαλο του. 

Στο διάστημα αυτό τη διαφορά έκανε η αποτελεσματικότητα των κιτρίνων μαζί με το λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων που επέτρψε στον Νταρίντα να σκοράρει στο 31’ μετά από σουτ του Ντιαντί. Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Εθνικός στο 37’ με τον Γεωργούση μετά από λανθασμένη πάσα του Κουέστα.

Ίδια εικόνα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με τον Εθνικό να γίνεται και πάλι απειλητικός με αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ του Γεωργούση στο 55’. Ο Άκης Μάντζιος δεν ήτανβ ικανοποιιημένος με την εμφάνιση της ομάδας του και έριξε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα τους Σίστο, Μανού Γκαρθία και Μονσού.

Οι αλλαγές επέτρεψαν στον Άρη να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, να γίνει και πάλι απειλητικός χωρίς ωστόσο να έχει τις καλές εκτελέσεις στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Η αγωνία ωστόσο παρέμεινε μέχρι το τέλος καθώς το 0-1 δεν πρόσφερε ασφάλεια στους κίτρινους που γνώριζαν πως έπρεπε να προσέξουν. Το έκαναν, διατήρησαν το υπέρ τους 0-1 και πήραν την πρόκριση.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Βαγγέλης Χαντές): Κούμπουλα, Χριστογιάννης (65’ Τσιμπόκας), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάϊ, Σκεντεράι (65’ Παπαχρονόπουλος), Πολύζος, Γεωργούσης (71’ Μανδαμαδιώτης), Ερέρα (57’ Ποτουρίδης), Αντωνίου (65’ Νταούλιας).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Ροζ, Μπράμπετς, Χουάνκαρ (65’ Φρίντεκ), Ζουλ (56’ Μόντσου), Νταρίντα (88’ Σιφουέντες), Φετφατζίδης (56’ Μανού Γκαρθία), Ντιαντί (56’ Σίστο), Σαβέριο, Ζαμόρα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ