Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΟΦΗ καρδιοχτύπησε στο τέλος, αλλά πήρε την νίκη επί του Άρη

Σε ένα ματς γεμάτο από γκολ και φάσεις, με τρία πέναλτι, ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-2 του Άρη και πήρε τη 2η του νίκη στο πρωτάθλημα. Γιούνγκ, Λαμπρόπουλος και Σαλσέδο τα γκολ των κρητικών. Δυο εύστοχα πέναλτι ο Μορόν.

Στην επανέρναρξη της Super League η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα εκμεταλλεύτηκε τη δυναμική της έδρας της, επικράτησε 3-2 του Άρη σε ένα πραγματικό ντέρμπι.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και στο 11′ έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Γιουνγκ να αστοχεί από πολύ κοντά. Η ομάδα του Δέλλα συνέχισε να πιέζει και στο 18′ κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Νους από τον Μοντόγια.

Ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε την παράβαση, και στο 21′ ο Γιουνγκ νίκησε τον Κουέστα, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι αξιοποίησαν την επιθετικότητά τους.

Στο 39′, οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή μετά από συνεργασία του Νους με τον Φούντα, όμως το σουτ του τελευταίου αποκρούστηκε από τον Κουέστα, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης μπήκε δυναμικά, με τον Μορόν να νικιέται από τον Χριστογεώργο στο 50′. Ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του Ισπανού πέρασε άουτ.

Παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, ο ΟΦΗ κατάφερε να κάνει το 2-0 στο 57′. Από στημένη φάση, το φάουλ του Σενγκέλια βρήκε το κεφάλι του Λαμπρόπουλου, ο οποίος έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ο Άρης, όμως, δεν εγκατέλειψε. Στο 66′, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χατζηθεοδωρίδη, με τον Σιδηρόπουλο να καταλογίζει αμέσως πέναλτι. Ο Μορόν ήταν εύστοχος, κάνοντας το 2-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Στο 72′, ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με την κεφαλιά του Φαμπιάνο να περνάει ελάχιστα άουτ. Ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για το 2-2, ο ΟΦΗ βρήκε το τρίτο γκολ σε ξαφνική αντεπίθεση.

Ο Έντι Σαλσέδο, στο ντεμπούτο του ως δανεικός από την Ίντερ, σκόραρε στο 82′ με δυνατό σουτ, μετά από ασίστ του Σενγκέλια. Η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα, κάνοντας το 3-1.

Ωστόσο, το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει εκεί. Ο Χατζηθεοδωρίδης υπέπεσε σε νέο πέναλτι στο 88′, ανατρέποντας τον Μορόν. Μετά από χρήση του VAR, ο Ισπανός ήταν και πάλι εύστοχος, μειώνοντας σε 3-2.

Ο Άρης έφτασε κοντά στο 3-3 στο 90’+4, με τον Σαμόρα να κάνει την προβολή, αλλά ο Χριστογεώργος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, διατηρώντας το τελικό σκορ υπέρ του ΟΦΗ.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Αποστολάκης (78′ Κουτενάκης), Μπαΐνοβιτς, Νους (73′ Σαλσέδο), Φούντας (73′ Μπάκιτς), Σενγκέλια (90’+1 Ριέρα), Γιουνγκ (90΄+1 Καραχάλιος)

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (74′ Βέλεθ), Μοντόγια, Σιφουέντες (89′ Σαμόρα), Νταρίντα (65′ Μόντσου), Σίστο (65′ Φετφατζίδης), Γκαρθία, Ντιαντί (46′ Σαβέριο), Μορόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ