Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΕΚ: Το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα ενόψει Βόλου

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Δευτέρα (16/9) στην OPAP Arena τον Βόλο και έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι πιθανώς οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα για το ματς κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας.

Κατ’ αρχάς η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως έχει απουσίες. Εκτός θα είναι σίγουρα οι Γκατσίνοβιτς και Οντουμπάτζο που τραυματίστηκαν και οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχουν υποστεί θλάσεις. Ταυτόχρονα εκτός αναμένεται να είναι και ο Αργεντινός σταρ, Έρικ Λαμέλα, ενώ από την άλλη εβδομάδα αναμένεται να μπει στις προπονήσεις ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Έτσι πάμε να δούμε τις πιθανές επιλογές του Αλμέιδα για την ενδεκάδα. Δεδομένα κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Θωμάς Στρακόσα εν απουσία του Μπρινιόλι. Στην άμυνα ο Ρότα θα είναι σίγουρα δεξιά, από την στιγμή που τέθηκε νοκ άουτ ο Οντουμπάτζο, ενώ στο κέντρο άμυνας οι Βίντα-Μουκουντί φαίνεται να έχουν το προβάδισμα. Βέβαια, δεν αποκλείεται να προστατευθεί ο Καμερουνέζος που προέρχεται απο τραυματισμό και την θέση του να πάρει ο Κάλενς. Στον άξονα όλα είναι ανοικτά. 

Από την στιγμή που ο Γιόνσον είναι ξανά διαθέσιμος διεκδικεί την θέση από τον Σιμάνσκι, ενώ χαμός γίνεται για τον παίκτη που θα πάρει το χρίσμα στο «8» και στο «10» πίσω από τον φορ. Τις δύο θέσεις φαίνεται να διεκδικούν οι Λιούμπισιτς, Περέιρα, και Τσούμπερ, από την στιγμή που ο Πινέδα προέρχεται από υπερατλαντικό ταξίδι και συνήθως δεν ξεκινάει μετά τις διεθνείς υποχρεώσεις του, ενώ υπάρχει και το θέμα με τον Λαμέλα.

Από εκεί και πέρα οι Κοϊτά και Ελίασον έχουν το προβάδισμα για τα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Λιβάι Γκαρσία, με τον Πιερό να αναμένεται να βρίσκεται στον πάγκο και ίσως κάνει και το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ