Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Χάντμπολ: Πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Στα ερυθρόλευκα “βάφτηκε” ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο χάντμπολ ανδρών. Ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια εμφατική νίκη με 32-25 εναντίον του ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Super Cup.

Σε μια αναμέτρηση που έγινε στην έδρα των Πειραιωτών στην Ηλιούπολη μετά από κλήρωση, η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς επέβαλε τον ρυθμό της από την αρχή του αγώνα (6-2, 7′), με τον Δικέφαλο να ανεβάζει στροφές, αλλά να μένει πίσω στο σκορ στο ημίχρονο (16-13, 30′).

Με την επανέναρξη, η αναμέτρηση συνεχίστηκε σε υψηλό τέμπο, με τους ερυθρόλευκους να διατηρούν το προβάδισμά τους στο σκορ (23-19, 44′), χάρη στα γκολ των Μιχαηλίδη και Βέγιν. Ο Σάββας σκόραρε για το 26-20 (50′) και ανοίξει περισσότερο την απόσταση των δύο ομάδων. Οι Πειραιώτες έστειλαν το ματς στο +8 (29-21, 53′) και απλοποίησαν τα πράγματα στα τελευταία λεπτά, με τη λήξη του αγώνα να σηματοδοτεί την κατάκτηση του 10ου τίτλου στην ιστορία του τμήματος.

Ο Ολυμπιακός είναι ο πολυνίκης του θεσμού, με τρεις κατακτήσεις. Οι ερυθρόλευκοι βγήκαν νικητές απέναντι στην Πυλαία το 2022 και λύγισαν την ΑΕΚ το 2023.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Νίκος Πασσιάς με 6 γκολ, με τους Πρέντραγκ Βέγιν και Σάββα Σάββα να ακολουθούν με ένα τέρμα λιγότερο (5). Ο Νίκος Λιάπης και ο Στέφανος Μιχηλίδης σκόραραν από 4 φορές. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο Γρηγόρης Ιωάννου μαζί με τους Τάσο Τσαμπουρίδη, Δημλήτρη Τριανταφυλλίδη και Χρήστο Τσιγαρίδα αρίθμησαν 4 γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ