Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η ΑΕΚ θα κατέβει στο βόλεϊ με νέο όνομα 21 λέξεων!

Την ύστατη στιγμή βρέθηκε λύση για την ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, αφού η διοίκηση της Ερασιτεχνικής με ένα νομικό τέχνασμα κατάφερε να δηλώσει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ΕΣΠΑΑΑΑ.

H Ένωση, μάλιστα, κάνει παγκόσμιο ρεκόρ, αφού ο νέος επίσημος διακριτικός τίτλος αποτελείται από 21 λέξεις: Α.Ε.Κ. Ερασιτεχνικός Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Ομαδικών Ατομικών Αθλημάτων, Αθλημάτων Αυτοπροστασίας, Γυμναστικής, Δυναμικών, Μαχητικών, Ευγενών, Ακριβείας, Γυμναστικής και Αθλημάτων με Μπάλα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το volleynews που ειδικεύεται στα θέματα του αθλήματος και αποκάλυψε την όλη ιστορία:

«Το νομικό τέχνασμα που χρησιμοποίησε η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ προκειμένου να μείνει ενεργό το τμήμα στο ανδρικό βόλεϊ με τη δημιουργία νέου σωματείου, μπορεί να μην ακολουθεί την κανονικότητα αλλά νομικά ήταν ο μοναδικός δρόμος για να σώσει η ΑΕΚ τη σεζόν 2024-25 στο ανδρικό βόλεϊ.

Σίγουρα τη λύση του νέου σωματείου την προετοίμαζε η διοίκηση της Ερασιτεχνικής εδώ και πολλές εβδομάδες, ουσιαστικά από τις 30 Ιουνίου 2024 όταν και χάθηκε η προθεσμία για να δηλώσει συμμετοχή σε κάποια εθνική κατηγορία (Pre League ή Α2 ή ακόμα και Β Εθνική).

Όσοι γνωρίζουν από τις διαδικασίες, υποστηρίζουν πως απαιτούνται πάνω από 40 ημέρες για να γίνουν οι νομικές προετοιμασίες σύστασης και λειτουργίας ενός σωματείου. Είναι γνωστό πως η δημιουργία και αναγνώριση ενός αθλητικού σωματείου δεν είναι υπόθεση μίας ημέρας αλλά απαιτείται χρόνος και χρονοβόρες νομικές διαδικασίες. Επομένως όλο το καλοκαίρι η διοίκηση της ΑΕΚ προετοιμάζονταν με έμπειρους νομικούς και λογιστές. Μάλιστα λέγεται πως ήταν έτοιμα όλα από το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου όταν έγινε και η ανακοίνωση πως η ΑΕΚ θα κατέβει στο ανδρικό βόλεϊ, χωρίς να λέγονται τα «ψιλά γράμματα».

Η 6η Σεπτεμβρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής στη Β Εθνική ανδρών της ΕΣΠΑΑΑ αρκεί να ήταν ένα νέο σωματείο ή σωματείο που και τη σεζόν 2023-24 ήταν στη Β Εθνική.

Το νέο σωματείο με τις… 21 λέξεις στον διακριτικό τίτλο δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στην ΑΕΚ μελλοντικά αλλά η εκτίμηση είναι πως πολύ δύσκολα να μακροημερεύσει για τον απλούστατο λόγο πως το ανδρικό τμήμα της «ορίτζιναλ» ΑΕΚ θα μπορεί να επιστρέψει ενεργά από τη σεζόν 2025-26 από την Α2 ανδρών.

Κι αυτό θα συμβεί επειδή σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν μία ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή στο εθνικό πρωτάθλημα που έχει τη δικαίωμα την επόμενη σεζόν (στην περίπτωση της ΑΕΚ που ήταν στην Pre League) μπορεί να δηλώσει στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, δηλαδή, στην Α2.

Βέβαια η ΑΕΚ υπό ιδανικές συνθήκες θα μπορούσε να διατηρήσει και τις δύο ομάδες (των δύο διαφορετικών συλλόγων) και ακόμα και να προχωρήσει μελλοντικά σε συγχώνευση ή απορρόφηση αναδεικνύοντας το νέο ΑΦΜ του νέου σωματείου.

Όλα αυτά θα τα δούμε στην πορεία και για την ώρα κρατάμε πως η ΑΕΚ έχει το παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου ονόματος αθλητικού συλλόγου με διακριτική ονομασία 21 λέξεων.

Για την ώρα οι παράγοντες αλλά και οι αθλητές της ΑΕΚ που προέρχονται από το εφηβικό τμήμα θα βρεθούν σε ένα δίλημμα. Θα πρέπει να διαλέξουν εάν θα αγωνιστούν ως έφηβοι στην ΑΕΚ ή να πάρουν εμπειρίες στο ανδρικό τμήμα του νέου συλλόγου.

Το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ μένει ενεργή στο ανδρικό βόλεϊ έστω και στην κατώτερη κατηγορία. Όσο υπάρχει σφιγμός υπάρχει και η ελπίδα να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα ώστε να μπορέσει το πολύπαθο τμήμα να βαδίσει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών και των τίτλων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ