Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Σε δύο θέσεις το στοίχημα του Μεντιλίμπαρ

Ο Μεντιλίμπαρ έλεγε από πέρυσι ότι θέλει έναν Ολυμπιακό με 24 παίκτες και τους τερματοφύλακες και ουδείς τον πίστευε. Κι όμως έγινε αυτό που ήθελε ο Βάσκος.

Κι έτσι πρέπει, δηλαδή. Ο προπονητής είναι ο υπεύθυνος της ομάδας, άρα οι εισηγήσεις του οφείλονται να γίνονται δεκτές.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ του και πήρε 10 παίκτες. Τέσσερις με μεταγραφή, τέσσερις ελεύθερους και δύο δανεικούς από τη Νότιγχαμ. «Κοντό» ρόστερ για τα ερυθρόλευκα δεδομένα.

Να δούμε τώρα στην πράξη το πώς θα πορευτεί η ομάδα. Θεωρητικά βλέπω δυο αδυναμίες.

Η πρώτη στη θέση του αριστερού μπακ όπου ο νεαρός Αποστολόπουλος θα είναι ένα από τα στοιχήματα του Μεντιλίμπαρ ως μπακ απ του Ορτέγκα.

Και η δεύτερη στα φορ. Ο βασικός αντικαταστάτης του Ελ Κααμπί είναι ο Κωστούλας και υπάρχει ο Γιάρεμτσουκ, ο οποίος είναι περισσότερο περιφερειακός. Είναι, λοιπόν, ερώτημα τι θα κάνει ο Ολυμπιακός επιθετικά χωρίς τον Μαροκινό αν τραυματιστεί η, πάρει κάρτες η, οτιδήποτε άλλο.

Γενικά η ομάδα είναι γεμάτη. Με Τζολάκη, Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας τους Κάρμο, Ρέτσο, Μπιανκόν, Πιρόλα, συν τον Ντόη που μπορεί να παίξει και στα χαφ. Δεξιά Ροντινέι, Κοστίνια (αγωνίζεται κι αριστερά) και από την άλλη πλευρά Ορτέγκα με Αποστολόπουλο.

Στο κέντρο είναι οι Εσε, Γκαρθία, Στάμενιτς, Ολιβέιρα, Τσικίνιο και στα εξτρέμ Γουίλιαν, Βέλντε, Μαρτίνς, Μασούρας. Για την επίθεση τα είπαμε.

Είναι ξεκάθαρο ότι στους 11 οι 8 με 9 είναι από την ομάδα που σήκωσε το Κόνφερενς Λιγκ. Ενδεκαδάτοι θεωρούνται ο Γουίλιαν, ο Ολιβέιρα και ο Βέλντε, ο οποίος παίζει κυρίως από αριστερά. Δεξιά βασικός θα είναι ο Μαρτίνς που ξεκίνησε εντυπωσιακά.

Από εκεί και πέρα χαίρομαι που ο Μεντιλίμπαρ πραγματοποιεί αυτό που είχε πει και προωθεί τα νέα παιδιά. Εκτός από τον Κωστούλα τους Κουτσίδη, Παπακανέλλο, Μπακούλα και Μουζακίτη. Να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα τους δούμε εναλλάξ στην ενδεκάδα και μακάρι γιατί είναι ταλεντάρες και τους αξίζει.

Και, επιτέλους, ας βλέπουμε κι εμείς ελληνόπουλα που μπορούν να κάνουν μεγάλη καριέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ