Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μία αγωνιστική κεκλεισμένων για Άρη και από τη Super League 1 – Τι ισχύει συνδυαστικά με την «καμπάνα» από τη ΔΕΑΒ

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 5.500 ευρώ τιμωρήθηκε (και) από την Πειθαρχική της Super League 1 ο Άρης για το κάθισμα που πέταξε οπαδός του στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Οι κίτρινοι έχουν τιμωρηθεί με μια αγωνιστική και από την ΔΕΑΒ για το ίδιο παράπτωμα, αλλά σύμφωνα με ειδική παράγραφο που προστέθηκε πρόσφατα στον Πειθαρχικό Κώδικα, δεν θα εκτίσουν σωρευτικά την τιμωρία, δηλαδή 1+1 αγωνιστικές, αλλά μία μόνο αγωνιστική.

Ο Άρης, λοιπόν, θα αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών την 3η αγωνιστική με τον Αστέρα Τρίπολης.

Το επίμαχο άρθρο:

9. Ποινές ΔΕΑΒ

Β. Σε περίπτωση που για τον ίδιο αγώνα επιβληθεί ποινή διεξαγωγής χωρίς θεατές (είτε σε όλο το γήπεδο είτε σε μεμονωμένες εξέδρες) τόσο από τις πειθαρχικές Επιτροπές της ΕΠΟ όσο και από την Δ.Ε.Α.Β., οι δύο ποινές δεν εκτίονται σωρευτικά, αλλά -κατ’ ανάγκη- εκτίεται η βαρύτερη εξ αυτών.

Η ανακοίνωση της Λίγκας:

Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ α) τη χρηματική ποινή των χιλίων (1.000,00) ευρώ για την 1η πράξη (παράβαση άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, περ. β΄, 15 παρ. 1 περ. γ’ του Π.Κ. της ΕΠΟ) και β) τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική για την 2η πράξη (παράβαση άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, περ. β΄, 15 παρ. 3 περ. ΙΙ, α’ του Π.Κ. της ΕΠΟ).

Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή, ποσού πέντε χιλιάδων πεντακοσίων (5.500,00) ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ