Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με το… δεξί στο πρωτάθλημα ο Αγιαξ, παρά το εκτεταμένο ροτέισον ενόψει Παναθηναϊκού

Τέσσερις μέρες πριν από τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» για τον τρίτο προκριματικό του Europa League, ο Άγιαξ νίκησε δύσκολα τη Χέρενφεν με 1-0 στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Eredivisie και μπήκε με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Ο Φραντσέσκο Φαριόλι έκανε έξι αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το προ τριών ημερών πρώτο ματς με τους «πράσινους», «φρεσκάροντας» την ενδεκάδα του «Αίαντα», ο οποίος έφτασε εντέλει στο τρίποντο χάρις στο γκολ του Χίνσον στο 45′ από ασίστ Χοντς.

Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-3-3 χρησιμοποιώντας τους: Πασβίρ – Χααέι, Σούταλο, Μπάας, Γιάνσε – Φαν ντεν Μπούμεν (62′ Τέιλορ), Χίνσον (83′ Μπρομπέι), Μανσβερκ – Μπερχάους (62′ Φορμπς), Χοντς (73′ Χέντερσον), Άκπομ (62′ Τραορέ).

Λίγο νωρίτερα η Ουτρέχτη, με τον Βασίλη Μπάρκα βασικό κάτω απ’ τα γκολπόστ της, νίκησε με 1-0 την Τσβόλε του Απόστολου Βέλλιου (μπήκε αλλαγή στο 82′ στη θέση του Μπούιτινκ). Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 16′ ο Τεν Χάαρ Ρόμενι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ