Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Ολυμπιακοί Αγώνες, Πάλη: Ηττήθηκε στον προημιτελικό ο Κουρουγκλίεφ, ελπίζει στα ρεπεσάζ – «Με άφησαν οι δυνάμεις μου»

Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, αλλά «υποκλίθηκε» στην ανωτερότητα του σπουδαίου Χασάν Γιαζντανιχαρατί ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε τα πάντα στον προημιτελικό της ελευθέρας πάλης στην κατηγορία των 86 κιλών, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, γνωρίζοντας την ήττα με 9-4 από τον 29χρονο Ιρανό ασημένιο Ολυμπιονίκη του Τόκιο και τρεις φορές χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Κουρουγκλίεφ ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον αγώνα και με μια εξαιρετική λαβή, πέταξε τον αντίπαλό του κάτω για το 4-1. Ωστόσο, στη συνέχεια, ο Γιαζντανιχαρατί κυριάρχησε πλήρως στο ταπί, φτάνοντας τελικώς σε μια μεγάλη ανατροπή.

Πλέον, ο 32χρονος παλαιστής μας θα περιμένει να μάθει αν θα μπει στη διαδικασία των ρεπεσάζ, μέσω της οποίας θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα χάλκινο μετάλλιο. Για να περάσει στα ρεπεσάζ θα πρέπει ο Ιρανός να προκριθεί απόψε το βράδυ στον τελικό, αποκλείοντας τον Μάιλς Νάζεμ Αμίνε από το Σαν Μαρίνο.

Μετά το τέλος του προημιτελικού, ο Κουρουγκλίεφ στάθηκε στην κούραση που αντιμετώπισε, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως οι δυνάμεις του κάποια στιγμή τον εγκατέλειψαν.

«Κουράστηκα. Με άφησαν οι δυνάμεις μου, θα προσπαθήσω για τη συνέχεια αν μου δοθεί η ευκαιρία στα ρεπεσάζ. Δεν κοιτάω στους αγώνες αυτούς αν έχω να κάνω με Παγκόσμιο πρωταθλητή ή Ολυμπιονίκη, θα παλέψω. Αυτός ο αντίπαλός μου ήταν καλύτερα προετοιμασμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Έλληνας πρωταθλητής.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο προπονητής του, Χριστόφορος Ξενίδης, ο οποίος τόνισε πως: «Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, όπως και η ψυχολογία. Χτύπησε στο πλευρό του ο Κουρουγκλίεφ, ήταν πρόβλημα αυτό. Αλλά όπως είπε ο αθλητής μου, ο αντίπαλός του ήταν καλύτερος και ψυχολογικά προετοιμασμένος. Τι να κάνουμε… Είμαι ζεστός, δεν καταλαβαίνω τίποτα τώρα, θα δούμε στην συνέχεια τι έγινε. Αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα παλέψω οπωσδήποτε για το μετάλλιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ