Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Η ΑΕΚ την πάτησε από την Νόα και τώρα… τρέχει

Η ΑΕΚ την πάτησε σαν πρωτάρα. Παρότι προηγήθηκε με τον Λιβάι, η ΑΕΚ επιδόθηκε σε ρεσιτάλ λαθών και έλλειψης συγκέντρωσης ηττήθηκε 3-1 με ανατροπή από την Νόα και τώρα τρέχει για να μην «καταστραφεί» με αποκλεισμό στην ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 15 Αυγούστου. Η Ένωση ψάχνει νίκη με τρία γκολ διαφορά στη ρεβάνς για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση.

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 8′, ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τον Γκατσίνοβιτς, με τον Μουκουντί να πιάνει μία κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 19′ ύστερα από κλέψιμο Λιούμπισιτς, κάθετη του Πινέδα και γύρισμα του Ελίασον, η ΑΕΚ κέρδισε το το κόρνερ. Από την εκτέλεσή του, ο Λιβάι ζήτησε πέναλτι, δικαιολογημένα όπως φάνηκε στο ριπλέι (υπενθυμίζεται ότι υπάρχει VAR).

Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έκανε το 1-0. Μετά από υπέροχη εκτέλεση κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι από τον Γκατσίνοβιτς, ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε καρφωτή κεφαλιά από τη γωνία της μικρής περιοχής εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του αντίπαλου πορτιέρε και άνοιξε το σκορ!

Στο 33′ ο Στρακόσια έκανε λάθος πάσα κατά το build up, δίνοντας την μπάλα στον Πινσόν, ο οποίος την πήρε και πλάσαρε εύστοχα από το όριο της μεγάλης περιοχής.

Η «Ένωση» απείλησε πρώτη στο 2ο μέρος και συγκεκριμένα στο 50΄ με σουτ εκτός περιοχής από τον Λιούμπισιτς.

Και φτάνουμε στην τρελή φάση του αγώνα στο 67′, με γκολ από τον έναν τερματοφύλακα στον άλλον! Γέμισμα του Τσαντσάρεβιτς, η μπάλα γκελάρει μία στο έδαφος εκτός περιοχής, περνά πάνω από τον Στρακόσια και καταλήγει στα δίχτυα. Τρομερά άτυχη στιγμή για τον «δικέφαλο», όπου σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο αέρας.

Εν συνεχεία, ακολούθησε τριπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Περέιρα αντί του Πινέδα, ο Λαμέλα αντί του Λιούμπισιτς και ο Κοϊτά αντί του Γκατσίνοβιτς, ενώ εν συνεχεία μπήκαν και οι Χατζισαφί και Άμραμπατ.

Ο Κοϊτά άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες, έχοντας και διπλό σουτ στο 76′, ενώ στο 80′ ο Στρακόσια μπλόκαρε «ψαλιδάκι» του Γκρεγκόριο.

Η «Ένωση» είχε κάποιες ενέργειες για το 2-2. Ωστόσο, αντ’ αυτού δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η άμυνά της πιάστηκε και πάλι στον ύπνο, ο Ντι Γκρεγκόριο που βγήκε τετ-α-τετ, αρχικά νικήθηκε από τον Στρακόσα, όμως πήρε το ριμπάουντ για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νόα (Ρουί Μότα): Τσαντσάρεβιτς – Γκονσάλο Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράρινσον, Σάντος (82′ Χαμπαρτσουμιγιάν ) – Γκάμπος (46′ Αβανεσιάν), Σανγκαρέ, Μανβελιάν – Πινσόν (78′ Μουραντιάν), Αΐας (46′ Γκρεγκόριο), Φερέιρα (90′ Πετροσιάν).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72′ Χατζισαφί) – Ελίασον (78′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (68′ Περέιρα), Γκατσίνοβιτς (68′ Κοϊτά)- Λιούμπισιτς (68′ Λαμέλα), Γκαρσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ