Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρίσι 2024: Χιλιάδες εισιτήρια εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με το τέλος της μεγάλης γιορτής, όπως είναι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, άρχισε ο προβληματισμός των διοργανωτών στο Παρίσι. Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνων άρχισαν, αλλά χιλιάδες εισιτήρια εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για το κοινό. 

Οι υψηλές τιμές εισιτηρίων, μεταφοράς και διαμονής αποδεικνύονται πρόκληση για το Παρίσι. 

Η Γαλλία πέρασε το πρώτο τεστ με άριστα. Η τελετή έναρξης ήταν άψογη από άποψη ασφαλείας, όπως θετικό ήταν και το αποτύπωμα που άφησε (κυρίως) στην γαλλική κοινωνία, 

Με αυστηρά αθλητικούς όρους, ωστόσο, το ενδιαφέρον του κοινού δεν έχει ακόμη κεντριστεί πλήρως, εκτός από τους κλάδους στους οποίους αγωνίζονται Γάλλοι αθλητές. Μέχρι στιγμής, η τάση ήταν τα γήπεδα να είναι άδεια και τα εισιτήρια να πωλούνται σε υψηλές τιμές. 

Η υψηλή τιμή των εισιτηρίων και το ημερήσιο κόστος ζωής σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που είναι ήδη η πιο επισκέψιμη πόλη στον κόσμο, μπορεί να έχει κάνει το βάρος τους. Τα έξοδα μεταφοράς έχουν διπλασιαστεί και η διαμονή είναι υπερβολική σε μια ήδη ακριβή πόλη.

Παραδοσιακά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες προσελκύουν εκατομμύρια κόσμου στις διάφορες διοργανώσεις τους, αλλά φέτος στο Παρίσι η κατάσταση είναι διαφορετική, τουλάχιστον προς το παρόν.

Υπάρχουν πολλά εισιτήρια διαθέσιμα για τουρνουά, ειδικά τα πιο ακριβά.  Είναι γεγονός  ότι η οργανωτική επιτροπή έθεσε προς πώληση σχεδόν 10 εκατομμύρια εισιτήρια, αλλά δεν είναι σαφές πόσα έχουν πουληθεί. Κάποιοι λένε ότι υπάρχουν μόνο 250.000, άλλοι πάνω από ένα εκατομμύριο.

Αυτή η κατάσταση ανησυχεί τους διοργανωτές, οι οποίοι ελπίζουν σε οικονομική απόδοση από τις πωλήσεις εισιτηρίων μετά από επενδύσεις που υπολογίζονται σε 9 δισ. ευρώ. Η οργανωτική επιτροπή επέτρεψε στην αρχική πώληση να απαιτείται η επιλογή τριών εισιτηρίων για διαφορετικές εκδηλώσεις, έτσι όσοι έχουν αγοράσει μερικά μπορεί να καταλήξουν με εισιτήρια για εκδηλώσεις που δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον λόγω χαμηλής ζήτησης.

Το ποδόσφαιρο προσελκύει το λιγότερο ενδιαφέρον και έχει τα περισσότερα διαθέσιμα εισιτήρια. Πολλοί αγώνες κοστολογούνται στα 15 ευρώ, μια λογική τιμή για να δεις κορυφαίους ποδοσφαιριστές, ακόμα κι αν είναι λίγοι οι καταξιωμένοι σταρ.

Το απόγευμα του Σαββάτου διατέθηκαν εισιτήρια για πολλά άλλα αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου, με τιμές από 24€ για ράγκμπι και ιστιοπλοΐα, 40€ για κωπηλασία, 50€ για χόκεϊ, 50€ για υδατοσφαίριση και 65€ για πινγκ – πονγκ. Στα ακριβότερα αθλήματα, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται το τένις (από 90 €), η πυγμαχία (100 €), το κανό (115 €) και η κολύμβηση (155 €).

Οι χώρες που αγόρασαν τα περισσότερα εισιτήρια, εκτός από την διοργανώτρια Γαλλία (οι Γάλλοι έχουν πάρει το 60% των εισιτηρίων) ήταν η Ισπανία και η Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ