Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Άρης ηττήθηκε από την Άλκμααρ, αλλά έδειξε καλά στοιχεία

Δυνατό πρώτο φιλικό για τον Άρη απέναντι στην Άλκμααρ, με τους κιτρινόμαυρους να κάνουν ένα πολύ καλό πρώτο μέρος βγάζοντας ενέργεια και πολύ καλά στοιχεία, με αντίπαλο ομάδα με περισσότερο ρυθμό και εντάσεις. Χάνοντας 2-1 στις λεπτομέρειες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Μάντζιου, με τον Ζαμόρα να κερδίζει το πέναλτι, τον Σαβέριο όμως να αστοχεί και τον Βέρχουλστ να τον κερδίζει από τα 11 βήματα. Οι Ολλανδοί απάντησαν και ισορρόπησαν, σκοράροντας για το 0-1 στο 21ο λεπτό με τον Μπιρμέεστερ. 

Η απάντηση του Άρη ήρθε 8 λεπτά αργότερα, με μια λάθος μεταβίβαση από τον Μπαζόρερ και τους παίκτες των κιτρινόμαυρων να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Γρήγορη αντεπίθεση και συνεργασία, με τον Μοντόγια να σερβίρει και τον Ζαμόρα να σκοράρει για το 1-1. 

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε κάπως νωθρά, με το πρώτο δεκάλεπτο να μην έχει συγκινήσεις και τον Μάντζιο να καλείται να φρεσκάρει την ενδεκάδα του με την είσοδο των Πάρντο, Σουλεϊμάνοφ, Ρόουζ και Παναγίδη. 

Βελτίωση και περισσότερα τρεξίματα από τον Άρη με την είσοδο των αλλαγών, με τον νεαρό Παναγίδη να δείχνει αρκετά δραστήριος και να παίρνει πολλές μπάλες από τα αριστερά. 

Η βελτίωση του Άρη έδωσε χώρους στην Άλκμααρ και από ένα στημένο ο Πενέτρα ανενόχλητος από την μικρή περιοχή έπιασε καρφωτη κεφαλιά και έγραψε το 1-2. 

Στο 72ο λεπτό ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πάρντο να γεμίζει για τον Πάβισιτς να πιάνει κεφαλιά και τον τερματοφύλακα της Άλκμααρ να διώχνει ενστικτωδώς στη γωνία του. Ένα λεπτό αργότερα ο Παναγίδης αστόχησε με την σειρά του για το 2-2, με τον Άρη όμως να δείχνει να κυριαρχεί επιβάλλοντας τον ρυθμό του στην ολλανδική ομάδα. 

Στο τελευταίο τέταρτο έκανε την είσοδο του στο ματς και ο Λορέν Μορόν, ο οποίος αντικατέστησε τον Ζαμόρα, με τον δεύτερο να σημειώνει αρκετά ποιοτική εμφάνιση, δεδομένων των συνθηκών. 

Όσο η ώρα περνούσε, τόσο ο Άρης έβγαζε επιθετική ποιότητα, κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης, όμως η Άλκμααρ ευτύχησε να έχει έναν πραγματικό κέρβερο κάτω από τα δοκάρια, που κράτησε το υπέρ της 1-2 ως το φινάλε. Δίνοντας την νίκη στους Ολλανδούς. 

Άρης: (Μάντζιος) Κουέστα, Φατόρε, Φεράρι, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μοντόγια, Μανού, Σαβέριο, Φετφατζίδης, Ζαμόρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ