Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σάλος με το ρατσιστικό σύνθημα των Αργεντινών για τους Γάλλους – Ζήτησε συγνώμη ο Φερνάντες

Η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα προσφύγει στη FIFA εξαιτίας ενός ντροπιαστικού βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο οι Αργεντινοί διεθνείς απευθύνονται με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος της εθνικής Γαλλίας και συγκεκριμένα του Κιλιάν Εμπαπέ.

«Η FFF θα επικοινωνήσει με την ομοσπονδία της Αργεντινής και τη FIFA, με την επιφύλαξη κι άλλων κινήσεων που θα ακολουθήσουν», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Από το απόγευμα της Δευτέρας (15/7), ένα βίντεο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου κάποιοι παίκτες της εθνικής Αργεντινής, οι οποίοι πανηγυρίζουν τη νίκη τους στον τελικό του Copa America κόντρα στην Κολομβία.

Συγκεκριμένα σε ένα live στο Instagram που έκανε ο Έντσο Φερνάντες, οι παίκτες της Αλμπισελέστε ακούστηκαν να τραγουδούν ένα ντροπιαστικό σύνθημα, «Παίζουν για τη Γαλλία, αλλά έρχονται από την Ανγκόλα. Θα τρέχουν καλά. Τους αρέσει να γ… τρανς σαν τον γ… τον Εμπαπέ. Η μάνα τους είναι από τη Νιγηρία. Ο πατέρας του είναι από το Καμερούν, αλλά το διαβατήριο γράφει Γάλλος», ακούγεται σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Φιλίπε Ντιαλό, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα απαράδεκτα ρατσιστικά και μεροληπτικά σχόλια που έγιναν σε βάρος των παικτών της γαλλικής εθνικής ομάδας στο πλαίσιο ενός τραγουδιού που τραγούδησαν παίκτες και οπαδοί της εθνικής ομάδας της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα και μεταδόθηκε σε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα. Δεδομένης της σοβαρότητας αυτών των συγκλονιστικών σχολίων, σε αντίθεση με τις αξίες του αθλητισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο πρόεδρος της FFF αποφάσισε να αμφισβητήσει απευθείας τον Αργεντινό ομόλογό του και τη FIFA και να υποβάλει δικαστική καταγγελία για προσβλητικά σχόλια φυλετικής και μεροληπτικής φύσης. Η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει και καταγγέλλει την ομάδα της Αργεντινής για τις φωνές των παικτών της, που θεωρούνται «φυλετικής και μεροληπτικής φύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η γαλλική Ομοσπονδία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έντσο Φερνάντες ζήτησε συγνώμη για το ατυχές συμβάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ