Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάρπαθος: Σοκάρει ο κυβερνήτης του σκάφους για τον θάνατο της 40χρονης ιστιοπλόου

Σοκάρει η περιγραφή του κυβερνήτη του σκάφους της 40χρονης Γαλλίδας ιστιοπλόου, Anna Konontchouk, που έχασε τη ζωή της μετά από δυστύχημα στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 στην Κάρπαθο. 

Μέσα σε πολύ υψηλά κύματα, η Konontchouk φέρεται να χτύπησε στο κεφάλι πέφτοντας στη θάλασσα, γεγονός που αποδείχθηκε μοιραίο για τη Γαλλίδα αθλήτρια. «Δυστυχώς όταν έπεσε στη θάλασσα χτυπήθηκε από το πηδάλιο του σκάφους», σχολίασε από την Κάσο ο κυβερνήτης του HEAVEN, Andrii Prokopenko, σοκάροντας με την περιγραφή του: «Το νερό ήταν γεμάτο αίμα από την πρόσκρουση και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον σοβαρό τραυματισμό. Είμαστε συντετριμμένοι από αυτό το τρομερό ατύχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης του σκάφους, Andrii Prokopenko

Τα μέλη του πληρώματος και ο κυβερνήτης του HEAVEN είναι υπό κράτηση στο Λιμεναρχείο Κάσου και αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση θα αφεθούν ελεύθεροι, ενώ το κλίμα στον αγώνα Aegean 600 είναι “βαρύ” και με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής οι σημαίες των κρατών κυματίζουν μεσίστιες στη μνήμη της 40χρονης Γαλλίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ