Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φαβορί για σημαιοφόρος στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η επιλογή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τη θέση του σημαιοφόρου ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου. «Χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης ήταν απολύτως λογικό να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής κι ο άνθρωπος με τον οποίο θα ανοίξει η παρέλαση των αθλητών στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο, ο αντισυμβατικός Μίλτος ενημέρωσε την ΕΟΕ ότι δεν αποδέχεται την τιμητική πρόταση καθώς δεν θέλει να αποσπαστεί η προσοχή του από την προετοιμασία για τους Αγώνες και δεδομένου ότι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής περνά από μια σχετική ταλαιπωρία θα ήθελε να το αποφύγει.

Δεδομένου ότι οι Πετρούνιας και Κορακάκη έχουν υπάρξει σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής ενώ ο Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στο ταξίδι της φλόγας για το Παρίσι, πλέον αυτός που φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Greek Freak είναι ένας σταρ παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ η πορεία της ζωής του είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει κάποιος και σίγουρα η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες αν συνοδευτεί με αυτήν την τιμή θα κάνει αυτήν εμπειρία ακόμη πιο ξεχωριστή.

Η απόφαση για τον σημαιοφόρο θα παρθεί από τα μέλη της ΕΟΕ την προσεχή Τρίτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ