Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεγάλη η ανηφόρα που ανεβαίνει ο Αλόνσο στον Παναθηναϊκό

Το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο και για τις τέσσερις μεγάλες ομάδες μας. Λόγω ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Κόπα Αμέρικα και των αυξημένων απαιτήσεων που έχουν οι ξένοι σύλλογοι, οι παίκτες και οι μάνατζέρ τους.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, όμως, ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει να αντιμετωπίσει κι άλλα θέματα που του δημιουργούν προβλήματα στην προετοιμασία της ομάδας, το πρώτο στάδιο της οποίας ολοκληρώθηκε.

Η απουσία βασικών παικτών με πρώτο και καλύτερο τον Φώτη Ιωαννίδη. Είναι ο βασικός φορ των «πράσινων», το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι τους και αυτή τη χρονική στιγμή ουδείς ξέρει αν θα παραμείνει στην ομάδα και πότε θα επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του στον ώμο κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Εθνικής με τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον Παναθηναϊκό ο 24χρονος παίκτης θα ανανεώσει το συμβόλαιό του και θα συνεχίσει τουλάχιστον για μία ακόμη σεζόν. Όλα, πάντως, δείχνουν ότι ο διεθνής άσος δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς στις 25 Ιουλίου (ακόμα δεν έχει αρχίσει ούτε καν τρέξιμο).

Συν ότι ο Αλόνσο δεν έχει μαζί του ούτε τον δεύτερο κυνηγό του, τον Σπόραρ, που μέχρι πρότινος έπαιζε με την Εθνική Σλοβενίας στα γερμανικά γήπεδα. Μοναδικός διαθέσιμος κλασικός επιθετικός είναι ο Γερεμέγεφ.

Από εκεί και πέρα υπολογίστε ότι ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν έχει βρει τους αντικαταστάτες του Μπερνάρ και του Παλάσιος. Μιλάμε για τα δύο άκρα της ομάδας. Ο δε Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός και επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας, οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη μεγάλη ανάγκη κάλυψης  του κενού του. Προς το παρόν ο ξένος τεχνικός του «τριφυλλιού» δουλεύει με τους ξεχασμένους από τον Τερίμ, τους Αϊτόρ και Μαντσίνι. Υπάρχει και ο Βέρμπιτς ο οποίος, όμως, ξεκουράζεται λόγω της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Με λίγα λόγια ο Αλόνσο ετοιμάζει την ομάδα του χωρίς τα δύο βασικά εξτρέμ και τα δύο φορ! Επίσης του λείπει το 8άρι, δηλαδή ο Τσέριν, ο οποίος έβγαλε μάτια στη Γερμανία και το όνομά του έχει καταγραφεί στην ατζέντα πολλών γραφείων μάνατζερ.

Και δεν είναι μόνο αυτές οι ελλείψεις. Ο Μαξίμοβιτς, που είναι όνομα κι έχει αποκτηθεί εδώ και καιρό, ήταν με την Εθνική Σερβίας στο Euro, ο Μπάλντοκ ξεκίνησε προπονήσεις μόλις πριν από λίγες ημέρες γιατί είχε συμβόλαιο με την προηγούμενη ομάδα του κι ακόμα δεν έχει αποκτηθεί βασικό αριστερό μπακ. Ο δε Μλαντένοβιτς είναι σε διακοπές και ο Ουρουγουανός τεχνικός αναγκάζεται σε πειραματισμούς.

Για εμένα ο Παναθηναϊκός θέλει και δύο στόπερ, με τον έναν να είναι από το πάνω ράφι και να ηγηθεί της άμυνας. Αλλά προσωρινά ο Αλόνσο μπορεί να τα βολέψει. Οι προτεραιότητες είναι άλλες και πολύ σημαντικές κι έχουν να κάνουν με το σκοράρισμα της ομάδας.

Κατόπιν όλων αυτών μόνο υπερβολή δεν είναι να πούμε ότι ο 49χρονος προπονητής ανεβαίνει τον «Γολγοθά» του, διότι στερείται πολλών βασικών παικτών. Προετοιμάζει, δηλαδή, μια ομάδα που αν και όταν ολοκληρώσει τις μεταγραφές της και επιστρέψουν όλοι οι παίκτες μπορεί να αλλάξει ακόμα και το στιλ του παιχνιδιού της, διότι ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Και λογικό είναι ότι όσο χρόνο χάνει η ομάδα για την ενίσχυσή της, τόσο θα πάει πίσω για να δείξει την πραγματική της εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ