Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Σκυλομαχία με Ελλάδα» δήλωσε ο Σάριτς που απέφυγε να απαντήσει για Παναθηναϊκό

Ο Ντάριο Σάριτς αποτελεί διακαή πόθο του Παναθηναϊκού για τη φροντ λάιν, με τον ίδιο πάντως να επιλέγει απλώς να… χαμογελάσει σε σχετική ερώτηση στη «Μεικτή Ζώνη» του ΣΕΦ, λίγη ώρα μετά την πρόκριση της Κροατίας στον τελικό, όπου την Κυριακή (7/7) στις 21:00, θα αντιμετωπίσει την εθνική Ελλάδας, για το ένα και μοναδικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Θα γίνει… σκυλομαχία» είπε για την καταληκτική αναμέτρηση με την Ελλάδα ο πάουερ φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Και όταν του ζητήθηκε να αναφέρει ποιους άλλους παίκτες ξεχωρίζει από την Ελλάδα πέραν του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Κροάτης ψηλός είπε: «Τον Μήτογλου, τον Ουόκαπ, τον Καλάθη, τον Παπανικολάου και τον Παπαγιάννη».

Αναλυτικά, ο Ντάριο Σάριτς τόνισε: 

«Περιμέναμε πως η Δομινικανή Δημοκρατία θα ήταν σκληρός αντίπαλος. Το περιμέναμε γιατί έχουν έναν μεγάλο προπονητή και απίστευτα γκαρντ, που έχουν εξαιρετική ικανότητα και στο σουτ και στη ντρίπλα. Ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ σκληρό ματς και στο τέλος σταθήκαμε τυχεροί σε κάποιες καταστάσεις. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς και τώρα θα προετοιμαστούμε για αύριο».

Για τον τελικό απέναντι στην Ελλάδα, ο Σάριτς είπε: «Η Ελλάδα είναι το φαβορί για αυτό το τουρνουά. Παίζουν εξαιρετικά και έχουν έναν σπουδαίο προπονητή. Αλλά είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Όλα θα είναι οριακά. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και θα είναι μια σκυλομαχία, όπως λέμε. Θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα έχει πολλούς φιλάθλους στο γήπεδο, αλλά γιατί να μη βγούμε έξω και να παλέψουμε για τη νίκη;».

Για το τι σημαίνει για την Κροατία να βρεθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από επτά χρόνια, επισήμανε: «Φυσικά είναι πολύ. Είναι ένας μακρύς δρόμος μέχρι εδώ. Θα σημαίνει πολλά για εμάς. Αυτή η γενιά έχει πολλά να πετύχει και έχει να πει κάτι σε όλους. Οπότε θα σημαίνει πολλά για εμάς».

Για τον αν έχει ξεχωρίσει κάποιον παίκτη της Ελλάδας, εκτός από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Μήτογλου παίζει πολύ καλά, όπως και ο Ουόκαπ και ο Καλάθης. Ο Παπανικολάου βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο για τόσα πολλά χρόνια. Φυσικά και άλλοι παίκτες, που είναι ικανοί για να σουτάρουν τρίποντα. Ο Παπαγιάννης είναι τεράστιος. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά ούτε και για αυτούς. Ο κόσμος θα το απολαύσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ