Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράταση στην έναρξη της Super League 1;

Την προσεχή Τετάρτη (10/7) θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Super League 1, με βασικό θέμα την έγκριση προκήρυξης του επόμενου πρωταθλήματος.

Η αλλαγή που θα προταθεί και αναμένεται να εγκριθεί, αφορά στους αγώνες κατάταξης που ακολουθούν της κανονικής περιόδου. Η πρόταση που θα τεθεί είναι να γίνονται οι αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων που στην κανονική περίοδο θα τερματίσουν στις θέσεις 1-4, στις θέσεις 5-8 (με έπαθλο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο) και στις θέσεις 9-14 (για την αποφυγή του υποβιβασμού).

Ένα ακόμα θέμα που αναμένεται να τεθεί -αυτή τη στιγμή υπάρχει ως σκέψη στο συνεταιρισμό- είναι η μετάθεση κατά μία εβδομάδα της έναρξης του πρωταθλήματος.

Με βάση απόφαση που έχει ήδη ληφθεί, η έναρξη του νέου πρωταθλήματος θα γίνει στις 17 Αυγούστου. Ωστόσο, επειδή με βάση το νέο φορμάτ ο αριθμός των αγώνων κατάταξης θα είναι μικρότερος σε σχέση με πέρυσι, υπάρχει το περιθώριο να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 24 Αυγούστου.

Τέλος, ως τώρα δεν έχει συζητηθεί το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν απευθείας. Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι θα «πέσουν» οι δύο τελευταίες της βαθμολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ