Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τέλος το Ελληνικό All Star Game

Μια σημαντική απόφαση πήραν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7), καθώς ομόφωνα συμφώνησαν να μην συνεχιστεί ξανά το All Star Game, που αποτελούσε θεσμό εδώ και αρκετά χρόνια.

Η κίνηση αυτή έμοιαζε κάπου αναμενόμενη, καθώς παρατηρούνταν ξεκάθαρα ειδικά τα τελευταία χρόνια η έλλειψη ενδιαφέροντος από τον κόσμο, ενώ δεν υπήρχε κανένα οικονομικό όφελος για τη λίγκα. Κάτι που ισχύει σε άλλους κόσμους (ΝΒΑ), όπου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αυξημένα έσοδα στην Ελλάδα το All Star Game δημιουργούσε και έξοδα.

Έπειτα από μακρά συζήτηση και ενδελεχή ανάλυση αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η διεξαγωγή του All Star Game, με το τελευταίο να έχει πραγματοποιηθεί πέρσι στην Καρδίτσα και το κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης».

Όσο κι αν προσπάθησαν να δουν τα θετικά της διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα-γιορτή δεν μπορούσαν να αποφασίσουν κάτι άλλο. Είναι προφανές ότι τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά δύσκολη υπόθεση η διεξαγωγή του σε ημερομηνία που να μην δημιουργεί πρόβλημα στις ομάδες.

Μάλιστα, σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει καταργηθεί το All Star Game τα τελευταία χρόνια. Ήρθε λοιπόν η ώρα να συμβεί το ίδιο και στην χώρα μας, καθώς δεν έχει νόημα η διεξαγωγή ενός αγώνα που εμπορικά δεν αποφέρει οικονομικό όφελος στη Λίγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ