Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύγκρουση Φερστάπεν-Νόρις και νικητής ο Ράσελ

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν επικεφαλής του GP Αυστρίας, 11ου φετινού αγώνα της F1, με χαρακτηριστική άνεση για τα 2/3 του αγώνα, αλλά μια καθυστέρηση στο δεύτερο πιτ-στοπ του επέτρεψε στον δεύτερο Λάντο Νόρις να μειώσει την απόστασή τους κάτω από το δευτερόλεπτο, και να εξαπολύσει μια σειρά από επιθέσεις στον Ολλανδό.

Έξι γύρους πριν το τέλος, ο Φερστάπεν αμύνθηκε με τρόπο που οι αγωνοδίκες έκριναν εκ των υστέρων ότι ήταν παράτυπος και είχε επαφή με τη McLaren του Νόρις. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστούν κλατάρισμα και τα δύο μονοθέσια, και ο Ράσελ να τους περάσει για να τεθεί επικεφαλής καθώς οι Φερστάπεν και Νόρις κατευθύνθηκαν στα πιτς.

Εκεί ο Νόρις εγκατέλειψε, αλλά ο Φερστάπεν κατάφερε να συνεχίσει και εντέλει να τερματίσει στην 5η θέση, παρότι δέχθηκε ποινή 10” ως υπαίτιος της σύγκρουσης με τον Νόρις.

Μετά το συμβάν, ο Όσκαρ Πιάστρι με πιο φρέσκα ελαστικά από τον Ράσελ προσπάθησε να πιέσει, αλλά μεσολάβησε ένα μικρό διάστημα εικονικού οχήματος ασφαλείας ώστε να καθαριστεί η πίστα από τα συντρίμμια της σύγκρουσης των Φερστάπεν-Νόρις. Έτσι, ο Αυστραλός δεν είχε τη δυνατότητα να απειλήσει τη Mercedes, και συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση το βάθρο – που έκλεισε, επίσης απρόσμενα, ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari.

Ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε στην 5η θέση, μετά από ποινή 5” διότι πάτησε τη γραμμή της εισόδου στα πιτς και παρότι νωρίς είχε διεκδικήσει με αξιώσεις την 3η θέση από τον ομόλογό του, Ράσελ. Πίσω από τον Λιούις και τον 5ο Φερστάπεν, την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ στο καλύτερο αποτέλεσμα της Haas φέτος κερδίζοντας τη Red Bull του Πέρεζ!

Ο Σαρλ Λεκλέρ είχε έναν μίζερο αγώνα: περιορίστηκε στην 11η θέση, καθώς στον πρώτο γύρο αναγκάστηκε να αλλάξει το ρύγχος της SF-24 έπειτα από επαφή με τη McLaren του Πιάστρι. Έκτοτε έκανε άλλα τρία πιτ-στοπς, με αποτέλεσμα να μην συλλέξει κανέναν βαθμό για τη Scuderia σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ