Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ιταλικός Τύπος «κράζει» Σπαλέτι και παίκτες: «Πηγαίνετε να σκάψετε» (ΦΩΤΟ)

Η απογοήτευση και η οργή κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου, λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Ιταλίας από τη συνέχεια του Euro 2024.

Τρία χρόνια αφότου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ιταλία έχασε 2-0 από την Ελβετία στους “16” και οι εφημερίδες “κράζουν” Σπαλέτι και ποδοσφαιριστές.

Ενδεικτικός ο τίτλος της εφημερίδας Libero: “Πηγαίνετε να σκάψετε. Το Euro τελειώνει για την Ιταλία με δύο γκολ από την Ελβετία. Ντροπιαστικός Σπαλέτι. Ο Ντι Λορέντσο ήταν σύμβολο της καταστροφής”.

Η Gazzetta dello Sport αναφέρει: “Αποκλεισμένοι και ντροπιασμένοι στους ‘16’ από την Ελβετία. Ντροπιαστική εμφάνιση από την εθνική ομάδα. Κουρασμένη και μπερδεμένη η ‘σκουάντρα ατζούρα’. Μια ακόμη μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρό μας. Θα πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν. Ο Σπαλέτι απέτυχε. Μαζί με τον Γκραβίνα είναι στο επίκεντρο της κριτικής”.

Corriere dello Sport: “Ντροπή! Πιάσαμε πάτο στο Βερολίνο. Καταστροφή για την Ιταλία, η Ελβετία μάς πέταξε έξω από το Euro”.

Tuttosport: “Εθνική αποτυχία! Σκληρό μάθημα από την Ελβετία και έξω από το Euro! Όλο το σύστημα χρειάζεται αλλαγή! Μετά την απουσία από δύο σερί Μουντιάλ, η νέα αυτή αποτυχία έρχεται για να αναδείξει την κρίση που είχε καμουφλάρει η κατάκτηση του Euro το 2021. Το μέλλον είναι κατάμαυρο για την Ιταλία. Όλοι είναι υπό αμφισβήτηση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ