Μετάβαση στο περιεχόμενο

MotoGP: Δήλωση ανωτερότητας από τον Μπανάια με pole στο Άσεν (ΦΩΤΟ)

Μπορεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Πέκο Μπανάια ήταν πρώτος στην κατάταξη στις δοκιμές της Παρασκευής σε ένα αγωνιστικό τριήμερο να ήταν εντυπωσιακό, αλλά έδειξε το πόσο ανώτερος είναι ο Ιταλός και η Ducati στην Ολλανδία. Ο Μπανάια κατάφερε το Σάββατο να μεταφράσει αυτήν την ανωτερότητά του σε μία ακόμα pole position με μια πειστική εμφάνιση στις κατατακτήριες του Άσεν.

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati ο οποίος θα προσπαθήσει το απόγευμα στον Αγώνα Sprint να χαλάσει το πάρτι του Μπανάια. Την τελευταία θέση του βάθρου πήρε ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia, δείχνοντας ότι η RS-GP ταιριάζει πολύ στην πίστα του Άσσεν.

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν τους αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής οι Άλεξ Μάρκεθ, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο. Από την άλλη, ο Μαρκ Μάρκεθ δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση στις κατατακτήριες, παρά το γεγονός είχε καλό ρυθμό στις δοκιμές. Μια πτώση στην προσπάθεια να περάσει τον Εσπαργκαρό του στέρησε μια καλύτερη θέση. Δίπλα του θα είναι οι Μορμπιντέλι και Μπίντερ, ενώ η δεκάδα κλείνει ο Πέδρο Ακόστα.

Ο Αγώνας Sprint αρχίζει στις 16:00 το Σάββατο.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ