Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λευκή ισοπαλία ανάμεσα σε Ουκρανία και Βέλγιο

Το Βέλγιο έμεινε στο 0-0 με την Ουκρανία στην τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου και κατέλαβε την 2η θέση, που το στέλνει σε μάχη με την Γαλλία στους «16» για μία θέση στα προημιτελικά. Εκτός συνέχειας οι Ουκρανοί λόγω της τετραπλούς ισοβαθμίας.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό χωρίς την «μεγάλη» φάση. Στο δεύτερο μέρος οι Ουκρανοί ανέβασαν ταχύτητα απείλησαν αρκετές φορές αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση.

Στο 7΄ λεπτό η ομάδα του Τεντέσκο άγγιξε το γκολ μετά από την αριστουργηματική κάθετη πάσα του Ντε Μπρόινε όμως ο Λουκάκου δεν έκανε καλά το πλασέ και επέτρεψε στον Τρούμπιν να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Στο 42΄ λεπτό οι Ουκρανοί άγγιξαν το γκολ όμως ο Ντόβμπικ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από το γύρισμα του Γιάρεμτσουκ.

Οι δύο προπονητές δεν έκαναν κάποια αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με το πρώτο τέταρτο να βρίσκει το Βέλγιο να παίρνει τα ηνία και να κλείνει τους Ουκρανούς στα καρέ τους, έχοντας ως καλύτερη στιγμή στο 57′ το γύρισμα του Ντοκού από τα αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής που δεν πρόλαβε για λίγο ο Λουκάκου.

Στο 62′ ο Τεντέσκο έκανε τις πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο, με την είσοδο των Μανγκαλά και Καράσκο, με τον δεύτερο να πλησιάζει το γκολ στο 67΄ λεπτό μετά από κάθετη πάσα του Λουκάκου αλλά να παρεμποδίζεται την ώρα που έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δίνοντας το περιθώριο στον Τρούμπιν να μπλοκάρει.

 στο 79΄ λεπτό για την πρώτη ευκαιρία της Ουκρανίας στο δεύτερο μέρος, με το σουτ του Ντόβμπικ μέσα από την περιοχή να καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ, με τη φάση αυτή να δίνει θάρρος στην ομάδα του Ρεμπρόφ και να κερδίζει μέτρα στη συνέχεια αλλά τους Βέλγους να υπερασπίζονται με επιτυχία την εστία του Καστέλς.

Στο 83′ ο Καστέλς αντέδρασε σωτήρια στην απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μαλινόφσκι και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή της εστίας του ενώ στο 87΄ λεπτό οι κόκκινοι διάβολοι άγγιξαν το γκολ μέσω ταχύτατης αντεπίθεσης αλλά το σουτ του Μπακαγιόκο ήταν άστοχο.

Οι Ουκρανοί ήθελαν μόνο νίκη και στο 91′ είχαν μεγάλη ευκαιρία για να λυτρωθούν, όμως ο Καστέλς αντέδρασε υπέροχα στο σουτ του Σουντάκοφ και μπλόκαρε τη μπάλα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Τρούμπιν, Τίμτσουκ, Τζαμπάρνι, Σβάτοκ (81′ Γιαρμολένκο), Ματβιγένκο, Μικολένκο (58′ Ζιντσένκο), Σαπαρένκο (70′ Βάνατ), Μπράζκο (70′ Στεπανένκο), Σουντάκοφ, Γιάρεμτσουκ (70′ Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ

ΒΕΛΓΙΟ: Καστέλς, Βερτόνχεν, Φαές, Τεάτε, Καστάνιε, Ντε Μπρόινε, Ονανά, Τίλεμανς (62′ Μανγκαλά), Ντοκού (77′ Μπακαγιόκο), Λουκάκου (90′ Οπέντα), Τροσάρ (62′ Καράσκο)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ