Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Έγραψε ιστορία η παρέα του Σπόραρ στο 0-0 με την Άγγλία που προβλημάτισε

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και ξεχώρισε το πάθος και η δύναμη, Αγγλία και Σλοβενία έμειναν στο 0-0, με τους Άγγλους να παίρνουν την πρώτη θέση, προβληματίζοντας ωστόσο ξανά, με την πολύ κακή τους, απόδοση.

Από την άλλη, η παρέα των «πράσινων» Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς ζει ιστορικές στιγμές, καθώς με το βαθμό αυτό, πήρε την πρόκριση στους «16» του Euro 2024, ως μια από τις καλύτερες τρίτες του θεσμού.

To παιχνίδι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να δίνουν από νωρίς ρυθμό, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο και οι δυο ήθελαν τη νίκη. Η Αγγλία προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, την ώρα που οι Σλοβένοι δεν περιορίζοταν σε ανασταλτικούς προσανατολισμούς, βάζοντας δύσκολα στους παίκτες του Σάουθγκεϊτ.

Όμορφος συνδυασμός αλλά… εκτεθειμένος

Στο 20’ η Αγγλία… θύμισε σε όλους πως βρισκόταν στο γήπεδο, βγάζοντας τον πρώτο της, καλό συνδυασμό, όταν ο Τρίπιερ έγινε αποδέκτης κάθετης πάσας, έδωσε στον Φόντεν, που σκόραρε, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε ορθώς, ως οφσάιντ

Ανέβασαν την πίεση οι Άγγλοι χωρίς αποτέλεσμα

Όσο περνούσε η ώρα, η κατοχή και η πίεση των «λιονταριών» ανέβαινε, με τους Σλοβένους να αμύνονται με… κάθε κόστος, κλείνοντας τους χώρους προς την εστία του Όμπλακ.

Η μεγαλύτερη φάση για τους Άγγλους, καταγράφτηκε στο 40’, όταν μετά από εξαιρετική σέντρα – «ξυραφιά» του Τρίπιερ, ο Κέιν δεν μπόρεσε να μπει για… εκατοστά στην πορεία της μπάλας και να τη στείλει στα δίχτυα, με τις δυο ομάδες, να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς τερμάτα (0-0).

Πιο… ζωηροί οι Άγγλοι

Στο β’ μέρος οι Άγγλοι μπήκα πολύ πιο δυνατά, καθώς χειρότερα… δεν γινόταν. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ πίεσαν από το πρώτο λεπτό τους Σλοβένους, θέλοντας να φτάσουν σε ένα γκολ, που θα ηρεμούσε τόσο τους ίδιους, όσο και τους χιλιάδες οπαδούς τους, που δεν θα έλεγε κανείς πως απολάμβαναν το θέαμα που αντίκριζαν από το αντιπροσωπευτικό τους, συγκρότημα.

Ωστόσο, η πίεση των Άγγλων ήταν χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα και κάπως… φλύαρη, καθώς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες προς την εστία των Σλοβένων, με τα λεπτά να περνούν και το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δυο ομάδων, καθώς οι Άγγλοι δεν καταφέρνουν να σκοράρουν, στην καλύτερή τους φάση, στο 93′, με τον Πάλμερ να πλασάρει πάνω στον Όμπλακ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεΐ, Τρίπιερ (84′ Αλεξάντερ-Άρνολντ) – Γκάλαχερ (46′ Μαϊνού), Ράις – Σάκα (71′ Πάλμερ), Μπέλινγκχαμ, Φόντεν (89′ Γκόρντον) – Κέιν

Σλοβενία (Ματίαζ Κεκ): Όμπλακ – Κάρνιτσικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα (91′ Μπάλκοβετς) – Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ (86′ Στάνκοβιτς) – Σπόραρ (86′ Τσέλαρ) , Σέσκο (75′ Ίλισιτς)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ