Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Euro 2024: Η Αυστρία έκανε πλάκα στην Ολλανδία και πήρε την πρόκριση ως πρώτη!

Η φοβερή και τρομερή Αυστρία κέρδισε με 3-2 την Ολλανδία στη ματσάρα του Βερολίνου και μετά και την ισοπαλία στο Γαλλία-Πολωνία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και πήρε μία επική πρόκριση στα νοκ άουτ του Euro 2024.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Αυστρία αφού προηγήθηκε στο 5΄ με το αυτογκόλ του Μάλεν μετά από γύρισμα του Πρας.

Η Ολλανδία απάντησε στο 14΄ με τον Ράιντερς να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι ανενόχλητος, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 23΄ ο Μάλεν έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, καθώς βγήκε τετ-α-τετ αλλά δεν πλάσαρε σωστά τον κίπερ της Αυστρίας.

Ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία με τον Ντεπάι να παίρνει μία κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του αριστερού δοκαριού του Πεντς και απομακρύνθηκε.

Όπως η Αυστρία στο πρώτο μέρος έτσι και η Ολλανδία στο δεύτερο μέρος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 47΄ με τον Χάκπο να κάνει ένα ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Τσάβι Σίμονς.

Η Αυστρία πέρασε μπροστά με την πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γκρίλιτς γύρισε την μπάλα προς τον Σμιντ αυτός έκανε κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στα πόδια του Ντε Φρέι και κατέληξε στα δίχτυα στο 59΄. Ξανά μπροστά η Αυστρία.

Μετά από αρκετή ώρα ακόμα μια φάση για την Ολλανδία. Ο Τσάβι Σίμονς είδε τον κίπερ της Αυστρίας εκτός εστίας δοκίμασε να τον νικήσει από το κέντρο του γηπέδου αλλά το σουτ ήταν κακό και πέρασε αουτ.

Στο 75΄ η Ολλανδία ισοφαρίζει σε 2-2 αυτή την φορά με τον Ντεπάι να παίρνει μία πάσα μέσα στην περιοχή να κοντρολάρει με το σώμα και με ωραίο σουτ να στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι του Πεντς.

Απίστευτο ματς. Η Αυστρία περνάει ξανά μπροστά 3-2 με τον Σάμπιτσερ να μπαίνει στην περιοχή και με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Φερμπρούχεν στο 81΄.

Δύο λεπτά αργότερα η Αυστρία πέτυχε και 4ο γκολ με τον Μπάουμγκαρτνερ αλλά ακυρώθηκε για οφσαίτ.

Η Ολλανδία πίεζε στα τελευταία λεπτά μήπως πετύχει την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι η Αυστρία περνάει ως πρώτη στην επόμενη φάση του EURO 2024 ενώ η Ολλανδία περνάει ως τρίτη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Βερμπρούχεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ (66’ Φν ντε Βεν), Ντε Bράι, Ντεπάι, Χάκπο, Ρέιντερς (65’ Βαϊνάλντουμ), Βίρμαν (35’ Σίμονς), Μάλεν (72’ Βέχορστ), Σάουτεν.
 

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Σάιβαλντ, Βίμερ (63’ Μπαουμγκάρτνερ) Πρας, Σάμπιτσερ, Γκρίλιτς (64’ Λάιμερ), Λιένχαρτ (62’ Κουέρφελντ), Αρναούτοβιτς, Σμιντ (90’+2’ Βέιμαν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ