Μετάβαση στο περιεχόμενο

Euro 2024: Η Ισπανία πήρε την νίκη και «πέταξε» έξω την Αλβανία

Η Ισπανία κατέβηκε με τα «δεύτερα», ο Τόρες σκόραρε στο 13’ και έδωσε στην ομάδα του το «μαγικό» χαρτάκι για τους «16» της διοργάνωσης αφήνοντας την Αλβανία εκτός συνέχειας του Euro 2024! Η Αλβανία ολοκλήρωσε πρόωρα τις υποχρεώσεις της μένοντας στον έναν βαθμό.

Πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 12΄ και άνηκε στην Ισπανία με τον Μεριίνο να παίρνει μια κεφαλιά και τον κίπερ της Αλβανίας να διώχνει.

Η Ισπανία άνοιξε το σκορ με τον Φεράν Τόρες να πλασάρει σωστά τον Στρακόσα, μετά από ασίστ του Ντάνι Όλμο στο 13΄.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ για την Αλβανία έρχεται στο 45΄ με τον Ασλάνι να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά, με το τερματοφύλακα της Ισπανίας να αποκρούει με διπλή προσπάθεια.

Η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος άνηκε και αυτή στην Ισπανία με τον Χοσέλου να κάνει ένα ωραίο σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο αουτ από το αριστερό δοκάρι.

Μεγάλη φάση στο 63΄ για την Αλβανία να ισοφαρίσει με τον Μπρόγια να πιάνει ένα βολ-πλανέ αλλά ο Ραγιά έδιωξε με εκπληκτική επέμβαση.

Στο 65΄ ακόμα μία φάση για την Αλβανία με τον Ασλάνι να σουτάρει αλλά η μπάλα να βρίσκει σε αμυντικούς και να απομακρύνεται.

Ακόμα μια ευκαιρία ξανά με τον Ασλάνι, ο οποίος έχει σημειώσει σχεδόν όλες τις φάσεις της Αλβανίας, αν και σούταρε η μπάλα έφυγε ξανά αουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Αλβανία ήταν στο 90+1΄ με τον Μπρόγια να κάνει ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ραγιά σταθερά μπλόκαρε.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού η Αλβανία πίεζε για να πετύχει κάποιο γκολ ωστόσο βρήκε μπροστά της τον Ραγιά ο οποίος είχε κατεβασμένα τα ρολά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσα, Μπαλιού, Τζισμίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ασλάνι, Ραμαντάνι, Ασάνι (81′ Μούτσι), Λάτσι (70′ Μπερίσα), Μπαϊράμι (70′ Χότζα), Μανάι (59′ Μπρόγια).

Ισπανία (Ντε λα Φουέντε): Ράγια, Νάβας, Λαπόρτ (46′ Λενορμάν), Βιβιάν, Γκριμάλντο, Μερίνο, Θουμπιμέντι, Όλμο, Φεράν Τόρες (72′ Γιαμάλ), Ογιαρθάμπαλ (62′ Λόπεθ), Χοσέλου (72′ Μοράτα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ