Μετάβαση στο περιεχόμενο

Live: Ολλανδία-Γαλλία 0-0 (τελικό)

Τέλος του αγώνα.

79′: Βέγχορστ αντί Ντεπάι για την Ολλανδία.

75′: Διπλή αλλαγή για τη Γαλλία. Οι Κομάν και Ζιρού αντί Ντεμπελέ και Τουράμ, αντίστοιχα. Αλλαγές προσώπων, δεν αλλάζει κάτι στο σύστημα.

73′: Τριπλή αλλαγή για την Ολλανδία: Οι Χεερτρούιντα, Φέερμαν και Βαϊνάλντουμ στις θέσεις των Φρίμπονγκ, Σάουτεν και Σίμονς, αντίστοιχα.

Οριστική απόφαση για οφσάιντ. Παραμένει το 0-0.

Αναμονή για την απόφαση του VAR.

69′: Σκοράρει η Ολλανδία. Πρώτο σουτ από τον Ντεπάι, κόντραρε η μπάλα, ο Σίμονς πήρε το «ριμπάουντ» και με σουτ μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής την έστειλε στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε επειδή θεωρήθηκε ότι ο -εκτεθειμένος- Ντάμφρις επηρεάζει τον Μενιάν (κάτι που δεν φάνηκε).

65′: Υπέροχη συνεργασία -πάλι με τρομερό τακουνάκι από Τουράμ- με την μπάλα να φτάνει σε θέση μέσα δεξιά στον Γκριεζμάν, ο οποίος όμως εάν και ολομόναχος δεν εκτέλεσε ιδανικά, με τον Φερμπρούχεν να του βάζει το «στοπ».

53′: Μακρινό σουτ του Καντέ, άστοχο.

Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. 

Τέλος ημιχρόνου.

43′: Κεφαλιά του Γκριεζμάν, μπλοκάρει ο Φερμπρούχεν.

36′: Αδύναμο μακρινό σουτ του Σίμονς, ο οποίος είχε πολύ καλύτερες προϋποθέσεις.

32′: Κίτρινη στον Σάουτεν, ο οποίος ανέκοψε αντικανονικά τον Γκριεζμάν βγαίνοντας σε αντεπίθεση. Η πρώτη κίτρινη στο ματς.

28′: Ολιγωρία στην ολλανδική άμυνα, ο Τιράμ έφυγε -χωρίς να υπάρχει οφσάιντ- ολομόναχος αλλά σε πλάγια θέση, με το σουτ του να βρίσκει πλαϊνό δίχτυ.

24′: Γέμισμα του Ντεπάι με εκτέλεση φάουλ, δεν πιάνει την κεφαλιά με καλές προϋποθέσεις ο Ντάμφρις.

14′: Τακουνάκι του Τουράμ στον Ραμπιό, εκείνος περνά παράλληλα στον Γκριεζμάν στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έλαβε την πάσα όπως θα ήθελε. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα μετά το μονοκόμματο πλασέ του τελευταίου ύστερα από το γύρισμα του Καντέ, έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

8′: Φωνές για πέναλτι από πλευράς Ολλανδίας, για κράτημα του Σαλιμπά στον Ντεπάι. Δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση.

4′: Μακρινό δυνατό σουτ του Γκριεζμάν, αποκρούει ο Φερμπρούχεν. Προηγουμένως, ο Ραμπιό καθυστέρησε εντός περιοχής.

Άρχισε ο αγώνας. 

Ντέρμπι κορυφής για τον 4ο όμιλο του Euro 2024, ανάμεσα σε Ολλανδία και Γαλλία στη Λειψία.

Οι ενδεκάδες

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν – Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ – Σάουτεν, Ράιντερς, Σίμονς – Φρίμπονγκ, Ντεπάι, Χάκπο.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν – Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Τ. Ερναντές – Τσουαμενί, Καντέ, Ραμπιό – Ντεμπελέ, Τουράμ, Γκριζμάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ