Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Γλύτωσε την ήττα στο 95΄η Σερβία κόντρα στην Σλοβενία

Χάρη σε γκολ του Λούκα Γιόβιτς στις καθυστερήσεις, η Σερβία πήρε την ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στη Σλοβενία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Euro 2024.

Η πρώτη τελική στο ματς ανήκε στους Σλοβένους και συγκεκριμένα ήρθε από τα πόδια του Τσέριν στο 4΄ της αναμέτρησης, με τον Ραΐκοβιτς να μπλοκάρει το δυνατό σουτ του χαφ του Παναθηναϊκού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ματίας Κεκ απείλησε ξανά, αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας με εντυπωσιακή απόκρουση στο διαγώνιο σουτ του Μπλάκαρ κράτησε το 0-0.

Στο 31′ η Σερβία είχε μία καλή στιγμή, αλλά άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία, με τον Τάντιτς να εκτελεί τον κόρνερ, και τον Μιτροβιτς να μην βρίσκει για λίγο την μπάλα με το κεφάλι.

Οι Σέρβοι απείλησαν με το «καλημέρα» στο δεύτερο μέρος. Ο Τάντιτς μοίρασε στον Μίτροβιτς, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε με το σώμα στο 47′.

Στο 69′ η Σλοβενία βρήκε το γκολ που έψαχνε ο Έλσνικ σέντραρε από τα αριστερά, με τον Κάρνιτσνικ να κάνει το πλασέ από κοντά, νικώντας τον Ραΐκοβιτς για το 1-0.

Η Σερβία απάντησε μετά από τρία λεπτά, φτάνοντας μία ανάσα από το 1-1 στο 72′. Ο Μίτροβιτς έκανε το πλασέ μετά από σέντρα, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ, ενώ απείλησε στο 83′ και με το σουτ του Σάμαρτζιτς.

Σαν «από μηχανής Θεός», ο Γιόβιτς με κεφαλιά νίκησε τον Όμπλακ στο 90+5′, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (76′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ (64′ Στάνκοβιτς), Σπόραρ, Σέσκο (76′ Βιπότνικ).

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς, Ίλιτς, Λούκιτς (64′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μλαντένοβιτς (46′ Γκατσίνοβιτς), Τάντιτς, Βλάχοβιτς (64′ Γιόβιτς), Μίτροβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ