Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Νικηφόρα πρεμιέρα για Τσιτσιπά στο Χάλε της Γερμανίας

Ο Τσιτσιπάς νίκησε στην πρεμιέρα τον Χένρι Σκουίρ, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με tie-break σε αμφότερα τα σετ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 7-6 (7) και 7-6 (2), εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του Terra Wortmann Open στο Χάλε της Γερμανίας.

Παρά την σθεναρή αντίσταση του νεαρού Γερμανού τενίστα, με δυνατά σερβίς, ο Τσιτσιπάς επικράτησε στα κρίσιμα σημεία και πήρε τη νίκη σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Στο πρώτο σετ, ο Σκουίρ έσβησε το μοναδικό break point του Τσιτσιπά και ισοφάρισε 4-4. Στο tie-break, ακολούθησε σκληρή μάχη, με τον Τσιτσιπά να σώζει set point στο σερβίς του αντιπάλου του και να επικρατεί τελικά 9-7.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, χωρίς break points, αλλά στο tie-break ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε, επικρατώντας εύκολα 7-2, εξασφαλίζοντας την νίκη σε 92 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναμέτρηση των Γιαν Λέναρντ και Στρουφ Λουτσιάνο Νταρντέριπου, που διακόπηκε χθες λόγω βροχής, μετατέθηκε για αύριο. Ο νικητής σε αυτό το παιχνίδι θα είναι αντίπαλος του Τσιτσιπά στον 2ο γύρο, την Πέμπτη (20/6).

Μάλιστα, εφόσον Τσιτσιπάς και Γιανίκ Σίνερ κερδίσουν στους επόμενους αγώνες τους, θα τεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά του τουρνουά στο Χάλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ