Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Δυνατά για Λορέντζο Μπράουν ο Παναθηναϊκός, στο “κάδρο” κι ο Παπαγιάννης»

Στον Παναθηναϊκό μπορεί ακόμα οι παίκτες και το σταφ να το γλεντάνε λόγω του ότι κατάφεραν το… ακατόρθωτο, να πάρουν το πρωτάθλημα ενώ έχαναν με 2-0 στη σειρά και να σηκώσουν και το ευρωπαϊκό, ωστόσο οι άνθρωποι του τριφυλλιού ήδη δουλεύουν πάνω στον νέο σχεδιασμό της ομάδας.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως το όνομα του Λορέντζο Μπράουν «παίζει» δυνατά στο στρατόπεδο των πράσινων, με τον σταρ της Μακάμπι να έχει μπει στο στόχαστρο και άλλων ομάδων της Euroleague. Ο Λορέντζο Μπράουν έπαιξε απέναντι στον Παναθηναϊκό αρκετές φορές φέτος, με τον ίδιο να βγάζει… μάτια στα play off της Euroleague απέναντι στους πράσινους, κεντράροντας το ενδιαφέρον της ομάδας.

Ο 34χρονος Αμερικανός γκαρντ μέτρησε φέτος 13.2 πόντους, 2.8 ριμπάουντ, 6.1 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 29’18” συμμετοχής σε 38 παιχνίδια με την Μακάμπι στη Euroleague.  Το μέλλον του, ωστόσο, στο Ισραήλ μοιάζει αβέβαιο, διότι η οικονομική ζημιά που έχει δεχτεί η ομάδα, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, καθιστά σχεδόν απίθανο την παραμονή του εκεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μπράουν είχε απασχολήσει και παλαιότερα τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι τον είχαν «κυνηγήσει» και το καλοκαίρι του 2020, μετά τη rookie σεζόν του στην Ευρώπη με τον Ερυθρό Αστέρα, όταν προπονητής της ομάδας ήταν τότε ο Γιώργος Βόβορας. Να σημειωθεί, ωστόσο, πως ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τη Μακάμπι έως το φινάλε της σεζόν 2025/26 και θα πρέπει να το «σπάσει» για να μπορεί να αγωνιστεί αλλού.

Ο Παναθηναϊκός επίσης σίγουρα θα χρειαστεί να κάνει μία ακόμα προσθήκη στη θέση «5», να φέρει δηλαδή έναν πρωτοκλασάτο σέντερ, ο οποίος θα μπορεί και θα μοιράζεται τον χρόνο συμμετοχής με τον Λεσόρ.

Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν, ήταν και το όνομα του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ στέφθηκε πρωταθλητής Τουρκίας με τη Φενέρμπαχτσε, κάνοντας μία αξιοπρεπή χρονιά και ο ίδιο πλέον έχει κάποιες ματιές πάνω του…

Ο Παπαγιάννης ενδεχομένως θα ήταν μία καλή επιλογή για τους πράσινους, αφού δεν θα πιάνει χώρο στους ξένους και είναι μία καλή λύση για την ομάδα, αφού με δίδυμο Παπαγιάννη και Λεσόρ στη θέση «5» ο Παναθηναϊκός σίγουρα λύνει ένα μεγάλο του πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ