Μετάβαση στο περιεχόμενο

Live: Γερμανία – Σκωτία 5 – 1 (Τελικό)

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ! Η Γερμανία έστησε πάρτι με καλεσμένη τη Σκωτία στην πρεμιέρα, επικρατώντας με το εμφατικό 5-1.

90’+3′ ΓΚΟΟΟΟΛ για τη Γερμανία! Εξαιρετικό πλασέ του Τσαν έξω από την περιοχή, νικάει τον Γκαν για να διαμορφώσει το 5-1 που θα είναι και το τελικό σκορ όπως φαίνεται.

3 λεπτά ο έξτρα χρόνος.

87′ ΓΚΟΟΟΟΛ η Σκωτία! Ο Ρίντιγκερ στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα με κεφαλιά την έστειλε κατά λάθος στα δίχτυα της ομάδας του. Μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά ο ΜακΤόμινεϊ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σάνκλαντ τη δεύτερη και ο Ρίντιγκερ πέτυχε αυτογκόλ

86′ Δυνατό σουτ του Σανέ, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

82′ ΑΛΛΑΓΗ για Σκωτία : Σάνκλαντ αντί Κρίστι.

81′ ΑΛΛΑΓΗ για Γερμανία: Κρόος έξω, μέσα ο Τσαν

77′  ΑΛΛΑΓΗ για Σκωτία: ΜακΚένα αντί Τίρνεϊ.

76′ ΓΚΟΟΟΟΛ η Γερμανία και 5-0 ξανά με τον Φίλκρουγκ! Τσεκάρετε…Δεν μετράει είναι οφσάιντ

68′ ΓΚΟΟΟΟΛ η Γερμανία! Σουτάρα του Φίλκρουγκ μέσα από την περιοχή, νικάει τον Γκαν για το 4-0!

67′ ΑΛΛΑΓΕΣ για Σκωτία: ΜακΓκρέγκορ, ΜακΓκιν έξω, μέσα οι Γκίλμουρ και ΜακΛιν.

64΄ Κακό πλασέ του Σανέ πάνω στον Γκαν

63′  Αλλαγές για Γερμανία: Σανέ και Φίλκρουγκ μέσα, έξω οι Βιρτς, Χάβερτς.

62′ Κίτρινη ο Τα.

57′ Σουτ ο Βίρτς, η μπάλα πάνω από την εστία.

51′  O Ρίντιγκερ έπιασε το σουτ από τα 30 μέτρα και ο Γκαν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ

48′ Κίτρινη ο Ράλστον.

Αρχίζει το β’  μέρος με αλλαγές:  Γκρος αντί Άντριχ για τη Γερμανία. Χάνλεϊ αντί Άνταμς για τη Σκωτία.

Ημίχρονο 3-0! Οι Γερμανοί έχουν μπει πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών τερμάτων χάρη στα γκολ των Βιρτς, Μουσιάλα, Χάβερτς. Δύσκολα τα πράγματα για την Σκωτία η οποία παίζει από το φινάλε του πρώτου μέρους με παίκτη λιγότερο μετά την κόκκινη που δέχθηκε ο Πόρτιους. Πραγματικό μαρτύριο το ματς για τη Σκωτία. Αν συνεχίσει έτσι η Γερμανία το κοντέρ θα γράψει πολλά. Και οι Γερμανοί δεν συνηθίζουν να πατούν φρένο…

45+1′ ΓΚΟΟΟΟΛ η Γερμανία και 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάβερτς!

3 λεπτά ο έξτρα χρόνος. Τα διανύουμε

45′ Κόκκινη στον Πόρτιους! Με 10 η Σκωτία!

44′ ΠΕΝΑΛΤΙ για την Γερμανία!

42′ Τεράστια φάση για την Γερμανία! Σέντρα στην περιοχή, ο Γκιντογκάν έκανε την κεφαλιά, ο Γκαν έδιωξε προσωρινά, ο χαφ της Μπρατσελόνα πήγε να πάρει το ριμπάουντ και ο Πόρτιους πήγε με τα δύο πόδια πάνω στον αντίπαλό του! Τσεκάρεται για πέναλτι η φάση.

40′ Σέντρα σουτ του Ρίντιγκερ, η μπάλα στην αγκαλιά του Γκαν.

38′ Η Σκωτία προσπαθεί να πάρει μπάλα στα πόδια της, ωστόσο την χάνει γρήγορα και δεν έχει φανεί μέχρι τώρα ιδιαίτερα. Κερδίζει φάουλ ο Ανταμς λίγο έξω από την περιοχή της Γερμανίας , αλλά η φάση δεν είχε εξέλιξη για την Σκωτία.

31′ Κίτρινη κάρτα ο Άντριχ για μαρκάρισμα στον ΜακΤόμινεϊ. Πρώτη στο παιχνίδι.

30′ Πολύ κακή εικόνα από τη Σκωτία σε αυτό το πρώτο μισάωρο. Δεν απειλεί, δεν αμύνεται σωστά και γενικά… δεν

28′ Εκτέλεσε το φάουλ ο Κρόος με πάσα στον Χάβερτς, το σουτ του οποίου έπεσε και μπλόκαρε ο Γκαν.

25΄ Δεν υπάρχει πέναλτι! Μετά από εξέταση του VAR, ο Τουρπάν έδωσε φάουλ για την Γερμανία τελικά. Φάουλ για την Γερμανία εκτός περιοχής 

24′ Σκληρό φάουλ στον Γκιντογκάν ο οποίος είναι όλα τα λεφτά για τη Γερμανία. Από αυτόν ξεκινούν όλα. Πέναλτι για την Γερμανία για ανατροπή του Μουσιάλα από τον Κρίστι. Εξετάζεται η φάση

19′ ΓΚΟΟΟΟΛ: 2-0 η Γερμανία! Πολύ ωραία κάθετη του Γκιντογκάν στον Χάβερτς, εκείνος έσπασε στον Μουσιάλα, ο οποίος κεραυνοβόλησε την εστία του Γκαν για να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του!

Η Σκωτία προσπαθεί να πιέσει ψηλά, δεν το κάνει σωστά και πίσω αφήνει μεγάλα κενά με αποτέλεσμα να “μυρίζει” γκολ κάθε επίθεση της Γερμανίας που γίνεται κυρίως από τα άκρα

11′  ΓΚΟΟΟΟΛ: 1-0 η Γερμανία! Υπέροχη αλλαγή του Κρόος, ο Κίμιχ σπάει στον Βιρτς, ο οποίος πιάνει το πλασέ στην κίνηση, με τον Γκαν να μην μπορεί να βάλει καλά το χέρι του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

1′ Τεράστια φάση: Ο Ρίντιγκερ γέμισε για τον Βιρτς που βρέθηκε μόνος με τον Γκαν αλλά πλάσαρε πάνω του. Σηκώθηκε και η σημαία

Σέντρα στο ματς

Ακούγονται οι εθνικοί ύμνοι των ομάδων.

Ξεκίνησε η τελετή έναρξης

Οι αναπληρωματικοί του Κλαρκ: Κέλι, Κλαρκ, Χάνλεϊ, Σάνκλαντ, Γκίλμουρ, Κούπερ, Άρμστρονγκ, Μόργκαν, Κόνγουεϊ, Τζακ, ΜακΚρόρι, ΜακΛίν, Τέιλορ, Φόρεστ, ΜακΚένα.

Οι αναπληρωματικοί του Νάγκελσμαν: Μπάουμαν, Τερ Στέγκεν, Ράουμ, Γκρος, Φίλκρουγκ, Αντόν, Φίριχ, Μίλερ, Μπάιερ, Σανέ, Χένρικς, Σλότερμπεκ, Κοχ, Τσαν, Ουντάβ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Τα, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Μίτελστεντ, Γκιντογκάν, Κρόος, Άντριχ, Μουσιάλα, Βιρτς, Χάβερτς.

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Χέντρι, Τίρνεϊ, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκίν, ΜακΓκρέγκορ, Άνταμς, Κρίστι, Πόρτιους.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν. Βοηθοί: Νικολά Ντανό, Μπενζαμέν Παζέ. 4ος: Φρανσουά Λετεσιέ. VAR: Ζερόμ Μπρισάρ, Βιλί Ντελαζό (ΓΑΛ), Μσιμιλιάνο Ιράτι (ΙΤΑ).

Στις 3 προηγούμενες φορές που βρέθηκε σε τελική φάση EURO η Σκωτία, δεν κατάφερε καν να σκοράρει στην πρεμιέρα της, έχοντας απολογισμό 0-1-2.

Στα 9 τελευταία παιχνίδια της η Σκωτία κράτησε ανέπαφη την εστία της μόνο απέναντι στο Γιβραλτάρ.

H Γερμανία ηττήθηκε στο εναρκτήριο παιχνίδι των τελευταίων τριών μεγάλων τουρνουά της. Με 0-1 το 2018 από το Μεξικό, με 0-1 το 2021 από τη Γαλλία και με 1-2 το 2022 από την Ιαπωνία.

Το πρόσφατο εντός έδρας ρεκόρ της Εθνικής Γερμανίας στις υποχρεώσεις της, επίσημες και φιλικές, είναι 3-2-4.

Στο πλαίσιο τελικής φάσης του Euro έπαιξαν το 1992 στη φάση των ομίλων, με τη Γερμανία να επικρατεί 2-0.

Το ρεκόρ της Γερμανίας όταν φιλοξενεί στα εδάφη της τη Σκωτία είναι 4-2-2

Η Γερμανία έχει ρεκόρ 8-5-4 στις αναμετρήσεις της, ανεξαρτήτως έδρας, επίσημες και φιλικές, απέναντι στη Σκωτία. Το πρόσφατο ρεκόρ της είναι 3-1-0. Τελευταία νίκη της Σκωτίας το 1-0 στη Βρέμη, στις 28.04.1999.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν. Βοηθοί: Νικολά Ντανό, Μπενζαμέν Παζέ. 4ος: Φρανσουά Λετεσιέ. VAR: Ζερόμ Μπρισάρ, Βιλί Ντελαζό (ΓΑΛ), Μσιμιλιάνο Ιράτι (ΙΤΑ).

Στην Allianz Arena του Μονάχου το μεγάλο παιχνίδι

Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε το μεγάλο ματς της Γερμανίας με τη Σκωτία, το οποίοι ανοίγει την αυλαία του Euro 2024

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ