Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λάζαρος: «Ο Ολυμπιακός έχει το DNA της Μπαρτσελόνα»!

Για όλους και για όλα μίλησε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που δήλωσε μεταξύ άλλων ότι περίμενε την κατάκτηση του Conference League  από τον Ολυμπιακό αφού έχει το dna της Μπαρτσελόνα. Ακόμη μίλησε για Κωνσταντέλια, Τάισον για MVP  του Πρωταθλήματος, Φορτούνη και άλλα.

Μεταξύ άλλων ο έμπειρος μεσοεπιθετικός δήλωσε: 

Για το αν πίστευε ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το Κόνφερενς:

Ήμουν ο πρώτος που το πίστευα τότε, από τη στιγμή που πέρασε την Μακάμπι. Το πιο δύσκολο παιχνίδι ήταν με την Μακάμπι. Πριν το 1-4. Οι ισραηλινές ομάδες είναι πολύ δύσκολες, βάζουν ρυθμό. Η τύχη του Ολυμπιακού είναι ότι δεν έπαιζε στην έδρα της. Εγώ γέλαγα όταν άκουγα για την Άστον Βίλα. Όταν περάσαμε την Μπέρνλι, της βάλαμε τρία μέσα στο Καραϊσκάκη και την προηγούμενη σεζόν είχε τερματίσει 6η.  

Λέγαμε Άστον Βίλα-Ολυμπιακός, ότι φαβορί είναι η Άστον Βίλα. Πώς είναι φαβορί. Ο Ολυμπιακός έχει το DNA της Μπαρτσελόνα, πρέπει να μπει μέσα να κερδίσει. Αυτό το βρίσκεις μόνο στις μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, που έχουν και οι δικές μας ομάδες. 

Αν είναι δίκαιη η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ: 

Ήταν συναρπαστικό πρωτάθλημα, δεν ξέρω αν ήταν το πιο συναρπαστικό. Θα πρέπει να είσαι ανόητος για να πεις πως δεν το άξιζε ο ΠΑΟΚ με αυτό το φινάλε που έκανε στα πλέι οφ. Το έχει παραδεχτεί όλη η Ελλάδα. 

Αν τον αιφνιδίασε ο τρόπος που το έχασε η ΑΕΚ: 

Πίστευα ότι μετά τη Λαμία ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορέσει να επανέλθει. Εκεί γίνεται τόσο άξιο το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ.

Ποιο ήταν το πιο χαρακτηριστικό του φετινού πρωταθλήματος: 

Ότι αλλάζανε όλες οι ισορροπίες, οι συνθήκες, κάθε εβδομάδα, από Τετάρτη σε Κυριακή, ήταν πολύ σημαντικό για τους φιλάθλους κι όσους το βλέπαμε απ’ έξω. Τα πλέι οφ είναι ειδικές συνθήκες, θέλουν πολύ μεγάλη καρδιά. Είναι πολύ βαριά τα αποτελέσματα και θέλει ψυχικά αποθέματα για όλες τις ομάδες. Ακόμα και κάποια χρόνια πριν που γίνονταν για τη 2η θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ, επίσης ήταν ειδικών συνθηκών. Είναι πολύ δύσκολο για τον ποδοσφαιριστή. 

Αν ήθελε να παίξει στο Άρης-ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική: 

Και με την Αναγέννηση Γιαννιτσών θα ήθελα. Φυσικά και θα ήθελα να παίξω, να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. 

Για τον τελικό του Κυπέλλου που δεν έπαιξε: 

Ήθελα τον τίτλο για την ομάδα μου, για τον κόσμο. Δυστυχώς εγώ δεν μπορούσα να βοηθήσω μέσα στις τέσσερις γραμμές, μπορούσα μέσα στα αποδυτήρια που μιλάγαμε με τα παιδιά καθημερινά. Δυστυχώς δεν ήρθε για την ομάδα. Το θέλαμε πολύ, δυστυχώς για όλους δεν ήρθε. Εκεί δεν μπαίνεις σε ατομικά μονοπάτια, ότι με ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός μου. Εκεί θα γραφόταν ιστορία για την ομάδα, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Πόνεσε πολύ. 

Τι θα συμβούλευε τον Κωνσταντέλια: 

Να φύγει έτοιμος για κάτι μεγαλύτερο. Εγώ αν είχα το μυαλό που είχα όταν γύρισα από την Ιταλία, δεν θα είχα φύγει από τον Παναθηναϊκό. Από τα προβλήματα φύγαμε, αυτά μας ανάγκασαν. Όχι στην καθημερινότητα της ομάδας, είχε ξεκινήσει να μπαίνει σε άλλη διαδικασία, με μικρότερα συμβόλαια κλπ. 

Για τον Κουλιεράκη:

Είναι διαφορετικό. Στην Ευρώπη ο μεσοαμυντικός Έλληνας, έχει καλύτερο όνομα από τον μεσοεπιθετικό. Βάσει του σώματος που έχει, να με συγχωρέσουν τα παιδιά, δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτά, απλά μας αρέσει το ποδόσφαιρο και μιλάμε γι’ αυτό, θα πήγαινα στην Ιταλία. Δεν θα έφευγα από τον ΠΑΟΚ αν δεν ήταν για μία μεγάλη ομάδα σε άλλη χώρα. Δεν θα έφευγα από τον Παναθηναϊκό, θα γύρναγα στην ΑΕΚ για να γίνω ο ηγέτης, όπως προσπάθησα όταν πήγα. Οι δικές μας μεγάλες ομάδες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την Άστον Βίλα, τη Φιορεντίνα…

Για τον Αραούχο: 

Εκπληκτικό παιδί, εκπληκτικός χαρακτήρας. Από τα καλύτερα φορ που έχω παίξει μαζί του κι Σισέ, Τόνι, Κασάνο, Μουριέλ, Κουαλιαρέλα. Είναι μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν φύγει ο Σέρχιο. Τον λατρεύω. Προσπαθώ να είμαι σε επικοινωνία μαζί του, έχουμε μιλήσει αρκετές φορές με μηνύματα Τη φανέλα του την έχει ο γιος μου σπίτι. Μου φέρνετε και αναμνήσεις, πραγματικά συγκινήθηκα. Μόλις φύγω από εδώ, θα τον πάρω τηλέφωνο. 

Αν θα έπαιρνε στον ΠΑΟΚ τον Λιβάγια: 

Με κλειστά μάτια. Όλες τις διάνοιες δεν τις λένε τρελές; Σε όλα τα επίπεδα… Ο Μάρκο είναι παικτάρας. Θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σε ένα κομμάτι που του λείπει πολύ. Θέλει όμως λίγο προσοχή γιατί θα θέλει έναν σέντερ φορ δίπλα του, γιατί ο ίδιος δεν είναι, η συνύπαρξή του με τον Κωνσταντέλια. 

Για τον MVP του φετινού πρωταθλήματος: 

Ο Τάισον. Είναι αυτός που εμένα προσωπικά στο ποδόσφαιρο που μου αρέσει, το να κερδίζει ο παίκτης μέτρα με την μπάλα, με τρελαίνει. Και τίποτα να μη γίνει στη φάση, έχει βάλει την άλλη ομάδα 30 μέτρα πίσω. Είναι η ουσία στο κάνω ζημιά στον αντίπαλο. 

Για το αν ήρθε η ώρα του ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: 

Με αυτά που ζήσαμε φέτος στον ελληνικό αθλητισμό, μόνο η Μαρίνα Σάτι δεν το σήκωσε. Είναι πάρα πολύ καλό να γίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Για την Εθνική ομάδα: 

Δεν μπορούσα να καταλάβω με την Εθνική, πώς ήμασταν τόσο σίγουροι ότι θα περάσουμε, με μία χώρα σαν τη Γεωργία που κάνει άλματα. Εγώ είχα την τύχη να έχω ζήσει με Γεωργιανό προπονητή. Δεν μπορούσα να καταλάβω. Έχει έναν ενθουσιασμό πολύ μεγάλο και μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά της. Δεν μπορώ να καταλάβω ότι πήγαμε ότι τόσο ψαγμένοι. 

Για τον Φορτούνη:

Ξέρεις τι με ενοχλεί πιο πολύ απ’ όλα; Ο Κώστας στην Εθνική, δεν έπαιζε. Πολύ καλά έκανε και γκρίνιαζε. Το έχω κάνει κι εγώ. Κι εμείς λέγαμε, “τι γκρινιάζει μωρέ;”. Εγώ στο Μουντιάλ ήμουν έτοιμος να πάρω το αεροπλάνο να γυρίσω πίσω. Ένιωσα αδικημένος, γκρίνιαζα. Γιατί να μην γκρινιάζω. Ο Χιμένεθ και κάποιοι άλλοι έχουν περάσει τα πάνδεινα μαζί μου. Να μην γκρινιάζει ο Κώστας; Έχετε καταλάβει τι ποδοσφαιριστής είναι; Και εμείς λέμε γιατί γκρινιάζει. Και τώρα τον ψάχνουμε. Κι ο Κώστας έδωσε την απάντησή του.

Για το αν σκέφτεται να γίνει προπονητής-τεχνικός διευθυντής: 

Περνάει από το μυαλό μου…

Για την επόμενη ομάδα του: 

Θα με ενδιέφερε πολύ μία Β’ Ιταλίας, Β’ Αυστρίας. Μία Βουλγαρία. Τα κοιτάω όλα. 

Πηγή SDNA

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ