Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι είπε ο προπονητής της Κοπεγχάγης για τον Ολυμπιακό

Η επιτυχία του Ολυμπιακού να κατακτήσει το Conference League  θα αποτελέσει έμπνευση για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες στην Ευρώπη, που δεν ανήκουν στα κορυφαία πρωταθλήματα.

Tο δήλωσε  και ο προπονητής της Κοπεγχάγης, ο Νέεστρουπ, του οποίου η ομάδα έπαιξε μπαράζ με τη Ράντερς για μία θέση στο Κόνφερενς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Η Κοπεγχάγη, παραδοσιακά μία από τις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου της Δανίας, ήταν φαβορί, κέρδισε 2-1 και ο προπονητής της είπε: «Δείτε τι έκανε ο Ολυμπιακός στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στη Φιορεντίνα. Η Βικτόρια Πλίζεν από την Τσεχία έφτασε στα ημιτελικά. Είναι ένα τουρνουά εξαιρετικά ανταγωνιστικό και για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να παίξουμε σε αυτό»

Να θυμίσουμε ότι η Κοπεγχάγη (περσινή πρωταθλήτρια) φέτος έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα πήγε πολύ καλά, αφού έφτασε πρώτα στους ομίλους κάνοντας τέσσερις προκρίσεις το καλοκαίρι (μεταξύ άλλων την Σπάρτα Πράγας) και στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης παρότι ήταν σε γκρουπ με Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Γαλατασαράι προκρίθηκε στα νοκ άουτ, όπου εκεί λύγισε από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πιθανόν η παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τα οκτώ προκριματικά ματς του καλοκαιριού και τα άλλα οκτώ με την Μπάγερν, τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ και τη Γλατασαράι, να ήταν αυτές που την έφθειραν και φέτος έχασε τον τίτλο από την Μίντιλαντ, αλλά και τη δεύτερη θέση από την Μπρόντμπι, για να περιοριστεί στην τρίτη θέση, με ένα μόλις διαφορά από τη Νόρτζελαντ, παίζοντας μπαράζ με την 7η Ράντερς, όπως είναι το σύστημα στη Δανία.

Η ουσία είναι ότι πράγματι ο θρίαμβος του Ολυμπιακού αποτελεί έμπνευση για πολλούς συλλόγους, που ονειρεύονται πλέον ότι μπορούν να πετύχουν κάτι στο Κόνφερενς λιγκ και ότι η διοργάνωση δεν είναι μόνο για Άγγλους, Ιταλούς κι άλλους μεγάλους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ