Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τερίμ: Η φοβερή σύμπτωση σε Παναθηναϊκό και Φιορεντίνα – «Είχε θέμα με την ποιότητα του ρόστερ, δεν έκανε τις μεταγραφές»

Ο ορατός κίνδυνος να μείνει ο Παναθηναϊκός εκτός Ευρώπης, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση της Super League 1, θέτοντας παράλληλα εν αμφιβόλω την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάγκασε τη διοίκηση του τριφυλλιού να πάρει δραστικά μέτρα, λύνοντας τη συνεργασία με τον 70χρονο τεχνικό.

Μπορεί ο Φατίχ Τερίμ να άφηνε να εννοηθεί πως ό,τι κι αν συμβεί θα εκπονήσει τα πλάνα του Παναθηναϊκού και για την επόμενη σεζόν, ωστόσο είχε αντιληφθεί τη δυσαρέσκεια των οπαδών των πρασίνων προς το πρόσωπό του, αλλά και πως τα περιθώρια για τον ίδιο είχαν στενέψει.

Ο πρώην προπονητής της Γαλατασαράι θεωρούσε πως παρά τις τρεις σερί ήττες από ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ, οι οποίες αποπροσανατόλισαν τον Παναθηναϊκό από τους στόχους του, θα έμενε στον πάγκο του συλλόγου τουλάχιστον μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Η κατάκτηση ενός τίτλου θα μπορούσε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί απόρροια των λανθασμένων επιλογών του.

Κάτι αντίστοιχο όμως είχε συμβεί και την εποχή όπου ο Τερίμ βρισκόταν στον πάγκο της Φιορεντίνα, αφού οδήγησε τους «βιόλα» στον τελικό δίχως όμως να προλάβει να διεκδικήσει το τρόπαιο, καθώς αντικαταστάθηκε από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο «Imparator» πίστευε πως άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία, χτίζοντας τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με την δική του φιλοσοφία.

Χαρακτηριστική είναι η άποψη του Τούρκου αρθρογράφου, Γκιοκάν Ντιντς. «Γνωρίζω πως ο Τερίμ είχε πρόβλημα με την ποιότητα του ρόστερ του Παναθηναϊκού. Δεν είναι η ομάδα που δημιούργησε εκείνος. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου δεν ήταν δικές του. Υπήρχε η άποψη πως εάν κατακτούσε το Κύπελλο θα συνέχιζε και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό».

Υπέρ του Τερίμ εμφανίστηκε και ο τηλεσχολιαστής του beIN Sports, Μπουλέντ Τιμουρλένκ. «Υπάρχουν άνθρωποι στην Τουρκία που θα χαρούν με αυτές τις εξελίξεις και θα πουν πως δεν είναι καλός προπονητής. Θέλω να σας θυμίσω πως ο Τερίμ ήταν προπονητής στην Ελλάδα, όπου χρειάζεται βίζα για να επισκεφθείς τα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι και δεν μπορείς να κλείσεις για τρεις μήνες ούτε ραντεβού. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να κοιτάζουν τη δική τους δουλειά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ