Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανατροπή Ευρώπης για την Φιορεντίνα κόντρα στην Μόντσα

Μπορεί η Φιορεντίνα να έχει προκριθεί στον τελικό του Conference League, όπου στις 29/5 θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει μέσω του πρωταθλήματος να εξασφαλίσει και μαθηματικά την ευρωπαϊκή της συμμετοχή για την επόμενη σεζόν.

Με την αποψινή της νίκη, ωστόσο, απέναντι στην Μόντσα με 2-1 στο «Αρτέμιο Φράνκι», έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για να βρεθεί και του χρόνου στα «σαλόνια» της Ευρώπης, κάτι που, βέβαια, θα συμβεί αν κατακτήσει το τρόπαιο στις 29 Μαΐου.

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τη Μόντσα να βάζει δύσκολα στη Φιορεντίνα και να παίρνει το προβάδισμα στο 9’ με τον Τζούριτς από ασίστ του Μότα.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια βελτιώθηκαν, ανέβασαν την ένταση τους και έφεραν το ματς σε ισορροπία στο 32’ με τον Νικολάς Γκονσάλες.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο, με τον Κυριακόπουλο να μην επιστρέφει στο δεύτερο μέρος για τους φιλοξενούμενους, δίνοντας τη θέση του στον Καλντιρόλα.

Η Φιορεντίνα ήταν ανώτερη σε ολόκληρη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους και κατάφερε στο 78′ να βρει το γκολ της νίκης με τον Αρτούρ, ο οποίος έκανε ωραία ενέργεια και από κοντά εκτέλεσε ιδανικά για το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ