Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιστορική 7η θέση για Πανσερραϊκό

Την καλύτερη θέση της ιστορίας του κατέκτησε πανηγυρικά ο Πανσερραϊκός, που ανήμερα των γενεθλίων του Πάμπλο Γκαρσία ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα κερδίζοντας 2-0 εντός την υποβιβασμένη Κηφισιά.

Έτσι, τα «λιοντάρια» τερματίζουν πρώτα στα playouts, σε ισοβαθμία με τον Αστέρα Τρίπολης, με την 7η θέση συνολικά να είναι η καλύτερη όλων των εποχών σε επίπεδο Α΄ Εθνικής/Super League για τους Μακεδόνες!

Έτσι, «έσπασαν» το προηγούμενο ρεκόρ, της 8ης θέσης τη σεζόν, 1980-1981.

Με ένα τετράλεπτο-φωτιά

Μετά από ένα «άσφαιρο» πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές στο δεύτερο, παίρνοντας νέα πνοή με την είσοδο των Ματίας Τομάς και Σοφιανού και βρήκαν δυο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Στο 54΄ ο Πασχάλης Στάικος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με σουτ εκτός περιοχής στη γωνία του Νικοπολίδη. Παράλληλα, γρήγορα και συγκεκριμένα στο 58΄, ήρθε και το 2-0 για τον Πανσερραϊκό.

Δράστης αυτή τη φορά ο Ζήσης Χατζηστραβός από κοντά, μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας. Στη συνέχεια το ματς «έσβησε», χωρίς να αλλάξει κάτι σημαντικά, με τους Σερραίους να κάνουν διαχείριση του προβαδίσματος.

Ευκαιρίες για τον Πανσερραϊκό έχασαν οι Χατζηστραβός (31΄), Μπετανκόρ (31΄, 38′), Στάικος (44΄), ενώ η αθηναϊκή ομάδα απείλησε με τους Οζέγκοβιτς (9΄), Νίνη (25΄, 37΄). Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν οριζόντιο δοκάρι στο 0-0, στο 51΄ με κεφαλιά του Σπίνου.

Δοκάρι στο 53΄ είχε και ο Πανσερραϊκός με τον Μπέργκστρεμ. 

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Τσομπανίδης, Πηλέας, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Στάικος (76΄ Μορέιρα), Ουεντραόγκο, Μούργος (46΄ Ματίας Τομάς), Χατζηστραβός (80΄ Παπαβασιλείου), Μασκανάκης (46΄ Σοφιανός), Μπετανκόρ (66΄ Άλεξιτς).

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σμπώκος, Σπίνος, Βαφέας, Παρράς, Κωνσταντακόπουλος, Νίνης (79΄ Τσάπαν), Μενέντεθ (57΄ Μπιφουμά), Σάντος (82΄ Τσανάτζια), Τεττέι, Οζέγκοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ