Μετάβαση στο περιεχόμενο

MotoGP: Ο Μάρτιν στην pole position του Λε Μαν με ρεκόρ πίστας (ΦΩΤΟ)

Με μία θαυμάσια εμφάνιση, ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati παρά την πτώση του πήρε την pole position για το Grand Prix της Γαλλίας στην πίστα του Λε Μαν, τον πέμπτο αγώνα του MotoGP στο 2024.

Ο «Martinator» ήταν άπιαστος και με το 1:29,919 έγραψε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Έτσι, θα ξεκινήσει από θέση ισχύος στον Αγώνα Σπριντ και στο GP της Κυριακής.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati, ο οποίος στο τέλος της διαδικασίας είχε και αυτός πτώση. Ο Μάβερικ Βινιάλες κατετάγη στην 3η θέση με την πρώτη Aprilia.

Μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας προκάλεσε το γεγονός ότι ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Ducati αποκλείστηκε από τo Q1. 

Οι αναβάτες είχαν πάρει νωρίτερα στο FP2 μία πρώτη αίσθηση από τις συνθήκες της πίστας και αυτό τους βοήθησε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση πάνω στις μοτοσικλέτες τους.

Μόλις δύο οδηγοί θα έπαιρναν την πρόκριση για τη συνέχεια των κατατακτήριων δοκιμών και για το λόγο αυτό έπρεπε οι αναβάτες να πιέσουν στο όριο. Το Q1 είχε μεγάλα ονόματα όπως αυτά των Μαρκ και Άλεξ Μάρκεθ, Ενέα Μπαστιανίνι και Μπραντ Μπίντερ.

Ο Μαρκ Μάρκεθ ανέβηκε με την πρώτη του προσπάθεια στην κορυφή των χρόνων, μπροστά από τους αναβάτες της Trackhouse, Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ραούλ Φερνάντεθ.

Ο Μπαστιανίνι, ο οποίος βρισκόταν στην 4η θέση, δεν το έβαλε κάτω και με έναν εντυπωσιακό γύρο ανέβηκε στην πρώτη θέση. Μαζί με τον Ιταλό της εργοστασιακής Ducati το εισιτήριο για το Q2 πήρε και ο Ολιβέιρα. Ωστόσο, μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Μαρκ Μάρκεθ. 

Στο δεύτερο και κρίσιμο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Χόρχε Μάρτιν σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ πίστας.

Ο Ισπανός της Pramac Ducati δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στη δεύτερη προσπάθειά του έριξε ακόμα περισσότερο τον χρόνο (1:29,919). Στη 2η θέση κατά μόλις 0,192 δευτερόλεπτα βρέθηκε ο Πέκο Μπανάια με την Ducati Lenovo.

Πίσω τους ήταν οι Μάβερικ Βινιάλες και Αλέις Εσπαργκαρό, ενώ ακόμα πιο πίσω ακολουθούσαν οι Πέδρο Ακόστα, Φάμπιο Κουαρταραρό, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, Φράνκο Μορμπιντέλι, Ενέα Μπαστιανίνι, Μάρκο Μπετζέκι, Τζακ Μίλερ και Μιγκέλ Ολιβέιρα.

Στα τελευταία πέντε λεπτά της διαδικασίας επικράτησε το χάος στην πίστα του Λε Μαν. Αρχικά ο Μάρτιν είχε πτώση, ενώ λίγο μετά έπεσε και ο Μπανάια και στη συνέχεια εκτός βγήκαν οι Εσπαργκαρό και Μίλερ.

Μόνο οι αναβάτες της VR46 Ducati κατάφεραν να βελτιώσουν τον χρόνο τους, με τον Ντι Τζιαναντόνιο να προηγείται του Μπετζέκι.

Τελικά στην κορυφή δεν άλλαξε κάτι και ο Χόρχε Μάρτιν κατέκτησε την pole position, μπροστά από τους Πέκο Μπανάια και Μάβερικ Βινιάλες.

Ακολούθησαν οι: Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46 Ducati), Μάρκο Μπετζέκι (VR46 Ducati), Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia), Πέδρο Ακόστα (GasGas), Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha), Φράνκο Μορμπιντέλι (Pramac Ducati), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), Τζακ Μίλερ (KTM) και Μιγκέλ Ολιβέιρα (Trackhouse).

Η δράση στην πίστα του Λε Μαν συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδας με τον Αγώνα Σπριντ.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών:

Q2

s

Q1

q

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ