Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Η Λιόν νίκησε τη Μονακό και έδωσε τον τίτλο στην Παρί!

Μπορεί να «γκέλαρε» κόντρα στη Χάβρη, όμως η Παρί Σεν Ζερμέν πανηγύρισε τελικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας μία ημέρα αργότερα, χάρη στη νίκη της Λιόν με 3-2 επί της Μονακό.

Οι «λιονέ» πήραν τη νίκη σε ένα συναρπαστικό ματς, με τους Μονεγάσκους να μένουν στο -12 από την κορυφή τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν στη Ligue 1 και να μην μπορούν να φτάσουν πλέον την Παρί, που κατέκτησε τον τίτλο για δωδέκατη φορά στην ιστορία της.

Όλα αυτά παρότι η ομάδα του Πριγκιπάτου προηγήθηκε στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Μπεν Γεντέρ! Οι Λακαζέτ (22’) και Μπενραχμά (26’) ανέτρεψαν τα δεδομένα, με τον Μπεν Γεντέρ να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 60’. Τελικά ο Φοφανά διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο 84ο λεπτό, με τη Λιόν να μειώνει τη διαφορά από την εξάδα στους δύο βαθμούς.

Η Μαρσέιγ πάντως παραμένει πάνω από τη Λιόν στην ισοβαθμία, αφού νίκησε με 2-1 τη Λανς και παρέμεινε «ζωντανή» στη μάχη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το σκορ πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, με τους “λανσουά” να αντιδρούν και να δημιουργούν φάσεις για να σκοράρουν, αλλά χωρίς επιτυχία.

Το δοκάρι δεν τους έκανε τη χάρη και η δράση συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με ευκαιρίες εκατέρωθεν, μέχρι ο Γουεσλέ Σαΐντ να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 77′ . Η Λανς χρειαζόταν την ανατροπή για να επιστρέψει στη μάχη του Europa League, όμως ο Παπ Γκέιγ ανέκτησε το προβάδισμα των Μασσαλών στο 85′ και μείωσε την ψαλίδα των δύο ομάδων στους δύο βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ