Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Τσέλσι έκοψε τη… φόρα της Άστον Βίλα πριν από τον Ολυμπιακό

Πρώτο μέρος – όνειρο, δεύτερο… εφιάλτης! Η εξαιρετική Άστον Βίλα των πρώτων 45 λεπτών δεν εμφανίστηκε στο δεύτερο απέναντι στην Τσέλσι, η οποία επέστρεψε από το 2-0 και φλέρταρε με το τρίποντο! Με το VAR ωστόσο να ακυρώνει το buzzer-beater των Μπλε στο 90+6΄οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο που τους έδωσε τον βαθμό (2-2).

Τέλος στο σερί νικών για τους Villans πριν από τον Ολυμπιακό, αποχώρησαν τραυματίες οι Τίλεμανς – Μαρτίνες στο πρώτο μέρος μόλις μερικές μέρες πριν από το ταξίδι των ερυθρόλευκων στην Αγγλία για την πρώτη «μάχη» των ημιτελικών του Conference League.

O πρώτος… κρότος πάντως δεν άργησε να καταφτάσει για να ζεστάνει το κοινό του «Villa Park». Μόλις στο 4΄κι έπειτα από υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας, ο ΜακΓκιν βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, έκανε κακό τελείωμα, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον άτυχο Κουκουρέγια που χρεώθηκε με αυτογκόλ για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με άστοχο σουτ του Ντιν, προτού οι Μπλε συνέλθουν κι αρχίσουν να ανακτούν τα ποσοsτά κατοχής.

Στο 16΄μάλιστα το VAR τους στέρησε τη χαρά της ισοφάρισης για οφσάιντ του σκόρερ Τζάκσον, ο οποίος άγγιξε ξανά το γκολ στο 34΄ με σκαστή κεφαλιά που σταμάτησε στο δοκάρι! Κι αφού το 1-1 δεν έγινε ποτέ, οι Villans κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους πριν από το ημίχρονο. Αρχικά ο Ουότκινς προειδοποίησε για το 2-0 με σουτ που εξουδετέρωσε ο Πέτροβιτς (38΄), ο οποίος ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα τέσσερα λεπτά αργότερα στο εξαιρετικό πλασέ του Ρότζερς που έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στην κλειστή γωνία του Σέρβου γκολκίπερ.

Η καλή εικόνα της Άστον Βίλα πάντως έμεινε στα… αποδυτήρια, μιας και το δεύτερο μέρος ανήκε πλήρως στην Τσέλσι. Με τα ποσοστά κατοχής να αγγίζουν το 80% οι Μπλε δεν άφηναν τους γηπεδούχους να πάρουν ανάσα και τελικά δικαιώθηκαν στο 62΄. Έπειτα από κλέψιμο ψηλά ο Μαντουέκε βρέθηκε απέναντι στον Όλσεν – που αντικατέστησε τον Μαρτίνες στο 46΄- και πλάσαρε άψογα για να μειώσει σε 2-1. Η Τσέλσι μύρισε… αίμα κι αφού ο Πέτροβιτς τη γλίτωσε από το πλασέ του Μπέιλι (73΄), τελικά βρήκε το 2-2 με έμπνευση του Γκάλαγκερ.

το 81΄ο Άγγλος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με τρομερό φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε το παραθυράκι της εστίας για το 2-2. Οι φιλοξενούμενοι είχαν φέρει ξανά σε ισορροπία το ματς, πάλεψαν για την ανατροπή και την άγγιξαν σε δυο περιπτώσεις. Αρχικά στο 90+4΄ο Όλσεν νίκησε τον Πάλμερ στο τετ-α-τετ, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Σουηδός έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από κεφαλιά του Ντισασί στο δοκάρι.

Οι παίκτες του Ποτσετίνο πανηγύρισαν, αλλά το VAR εντόπισε φάουλ (;) του Μπαντιασίλ εις βάρος του Ντιέγκο Κάρλος στην αρχή της φάσης και το γκολ ακυρώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του διαιτητή. Μια άστοχη κεφαλιά του Ντουράν ήταν η ευκαιρία της Άστον Βίλα για να επανορθώσει για την κατάρρευση του δεύτερου μέρους, αλλά ακόμα και με το 2-2 παρέμεινε σε τροχιά Champions League από την τέταρτη θέση.

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες (46΄Όλσεν), Κας, Κόνσα, Πάου Τόρες, Ντιν, Ντάγκλας Λουίζ (75΄Ιρεγκμπουνάμ), Τίλεμανς (27΄Ντιαμπί), Ρότζερς, Μπέιλι (75΄Ντιέγκο Κάρλος), ΜακΓκίν, Ουότκινς

Τσέλσι (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Τσαλόμπα, Τιάγκο Σίλβα (90΄Ντισασί), Μπαντιασίλ, Κουκουρέγια, Καϊσέδο, Γκάλαγκερ, Μαντουέκε, Πάλμερ, Μούντρικ (90΄Κάσαντεϊ), Τζάκσον

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ