Μετάβαση στο περιεχόμενο

Super League 2-Nότιος Όμιλος: «Φουλ» για άνοδο η Καλλιθέα, «διπλό» του Ιωνικού στα Χανιά

Βήμα ανόδου στην Super League 1 έκανε η Καλλιθέα. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη συνέτριψε με 4-0 την Ηλιούπολη στο «Ελ Πάσο»  και σε συνδυασμό με την ήττα των Χανίων από τον Ιωνικό, αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στους έξι βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ του Νότιου ομίλου της Super League 2.

Στο 20′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια ο αρχηγός Γιάννης Λουκίνας έκανε την προβολή και άνοιξε το σκορ. Στο 43′ ο Ντεμέτριους αστόχησε από θέση βολής αλλά μερικά δευτερόλεπτα αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Τσαφταρίδης ανέτρεψε τον Βασιλόγιαννη. Ο Λουκίνας ανέλαβε την εκτέλεση και διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 45+2′ όταν ο δανεικός από την Κηφισιά στην Ηλιούπολη, Παύλος Παντελίδης, έφυγε στην αντεπίθεση, κουβάλησε την μπάλα, πάτησε περιοχή σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Κότσαρης.

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη «τελείωσε» το ματς στο 57′, όταν ο Ντεμέτριους, με σουτ πέτυχε το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι ήταν άτυχοι και στο 59′, καθώς είχαν δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουσάι. Στο 90+1′ ο Τόρες με σουτ διαμόρφωσε το θριαμβευτικό 4-0.

Tα Χανιά ήθελαν μόνο νίκη για να παραμείνουν σε απόσταση «βολής» από την Καλλιθέα, όμως ο Ιωνικός αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» και έφυγε από την Κρήτη με το «διπλό» (0-1). Στο 49′ ο Οικονομίδης με σουτ πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Βαθμολογία

  1. Καλλιθέα 34 (11-3)
  2. Χανιά 28 (10-11)
  3. Ιωνικός 27 (9-4)
  4. Ηλιούπολη 25 (7-12)
  5. Καλαμάτα 19 (0-7)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ