Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το πάλεψε στο τέλος η Παπαμιχαήλ, πήρε το προβάδισμα η Σερβία

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αλεκσάντρα Κρούνιτς και η Σερβία πήρε προβάδισμα για την πρωτιά στο Pool C της Ευρωαφρικανικής Ζώνης Ι του Billie Jean King Cup.

Η 31χρονη Σέρβα χρειάστηκε 75 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της Ελληνίδας τενίστριας με 6-0, 6-3 και να βάλει την ομάδα της στη θέση του οδηγού.

Τη σκυτάλη θα πάρει τώρα η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που αντιμετωπίζει τη Μία Ρίστιτς και θέλει τη νίκη για να φέρει τη σειρά στα ίσα, ώστε να κριθούν όλα στο διπλό. Σε διαφορετική περίπτωση, «καθαρίζει» το tie η Σερβία.

Στο Οέιρας βρίσκεται πλέον και η Μαρία Σάκκαρη, που ταξίδεψε μετά από έναν «βαρύ» μήνα στις ΗΠΑ και θα είναι από αύριο στη διάθεσή του Γιάννη Στεργίου.

Αν η Ελλάδα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, θα προκριθεί απευθείας στα πλέι οφ του Νοεμβρίου, αλλά αν τερματίσει δεύτερη, θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο της πρόκρισης για τα πλέι οφ σε νέους αγώνες την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η Σερβία νίκησε χθες τη Νορβηγία με 3-0 και για την ώρα είναι πρώτη στο γκρουπ, ενώ η Ελλάδα είναι δεύτερη μετά το 2-1 επί της Σουηδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ