Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Η Γιουνάιτεντ σταμάτησε τη Λίβερπουλ και έβαλε «φωτιά» στην Premier League!

Για 50 λεπτά δεν υπήρχε στο χορτάρι, ωστόσο με… κάποιον τρόπο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποχρέωσε την ανώτερη αλλά σπάταλη Λίβερπουλ σε βαθμολογική απώλεια (2-2) και έστειλε την Άρσεναλ στην πρώτη θέση της Premier League, έστω και στην ισοβαθμία.

Ο αρχικός ενθουσιασμός των γηπεδούχων γρήγορα απορροφήθηκε από την κλάση της ομάδας του Κλοπ. Στο 3′ ο Ονάνα είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Σομποσλάι και μετά το δεκάλεπτο η Λίβερπουλ πάτησε το γκάζι, επιβάλλοντας τον ρυθμό της. Απείλησε ξανά με τον Ούγγρο στο 18′ και στο 23′ άνοιξε το σκορ. Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Νούνιες πήρε την κεφαλιά και ο, ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής, Ντίας με πανέμορφο γυριστό έκανε το 1-0. Η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να βγάλει την παραμικρή αντίδραση, αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και αρκέστηκε στο να… παρακολουθεί τη Λίβερπουλ να παίζει σαν μόνη της στο «Ολντ Τράφορντ».

Να βρίσκει χώρους με χαρακτηριστική άνεση, να δημιουργεί φάσεις για πλάκα. Ο Σαλάχ σπατάλησε δύο πολύ καλές στιγμές (33′, 36′), ο Ντίας άλλες τόσες και οι Νούνιες και Μπράντλεϊ να βάζουν κι αυτοί το… λιθαράκι τους στη σωρεία των χαμένων ευκαιριών. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους σπάταλους «κόκκινους» να έχουν 15 τελικές και προβάδισμα μόνο ενός τέρματος και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει με 0 (!) σουτ.

Σύντομα ωστόσο η Λίβερπουλ θα γευόταν την τιμωρία των «εγκλημάτων» της και των χαμενών της ευκαιριών, αφού η ομάδα του Τεν Χάαγκ μπόρεσε να φέρει τούμπα το ματς με… παρανοϊκά απρόσμενο τρόπο, ισοφαρίζοντας αρχικά με το πρώτο της σουτ στο παιχνίδι! Και τι σουτ… Στο 50ο λεπτό, ο Μπρούνο Φερνάντες εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κουάνσα και με φοβερό μονοκόμματο τελείωμα από το κέντρο έφερε το ματς στα ίσα. Πέντε λεπτά μετά ο Νούνιες αστόχησε ολομόναχος από πλεονεκτική θέση και έχασε την ευκαιρία να δώσει ξανά το προβάδισμα στη Λίβερπουλ.

Η Γιουνάιτεντ πήρε αυτοπεποίθηση από την κατάσταση και στη δεύτερη καλή της στιγμή έφτασε στην ανατροπή. Στο 67′ ο Μέινου με φανταστικό φαλταριστό πλασέ από το όριο της περιοχής έφερε τα πάνω κάτω στο παιχνίδι και σόκαρε τους «κόκκινους». Όταν η παγωμάρα έφυγε, η Λίβερπουλ, που στο δεύτερο μέρος έδειχνε περισσότερο εγκλωβισμένη στο χάος της Γιουνάιτεντ, έψαξε την απάντησή της και την βρήκε στο 84ο λεπτό.

Ο Γουάν-Μπισάκα ανέτρεψε τον Έλιοτ στην περιοχή, ο Σαλάχ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα, με τις δύο «μονομάχους» να συμβιβάζονται, μετά και τις χαμένες ευκαιρίες των Ντίας και Άντονι στο τέλος αντίστοιχα, με την ισοπαλία, η οποία έκανε αυτή την τρελή κούρσα για τον τίτλο ακόμα πιο αμφίρροπη!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Καμπουαλά, Νταλότ, Μαγκουάιρ, Γουάν-Μπισάκα, Κασεμίρο, Μέινου (85’ Μάουντ), Φερνάντες, Γκαρνάτσο (80’ Άμραμπατ), Ράσφορντ (66’ Άντονι), Χόιλουντ

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (66’ Γκόμεζ), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Σομποσλάι(66’ Τζόουνς), Έντο (69’ Έλιοτ), Μακ Άλιστερ, Σαλάχ, Νούνιες (69’ Χάκπο), Ντίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ