Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η διαιτησία του Γιουγκ που είχε επιφέρει την τιμωρία του Μελισσανίδη

Ο γνώριμος Ματέι Γιουγκ θα είναι ο «άρχοντας» του ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, το οποίο θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (31/3, 20:30) στην «Opap Arena» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1, όπως γνωστοποίησε η ΚΕΔ το μεσημέρι της Πέμπτης (28/3).

Ο 43χρονος Σλοβένος ρέφερι ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA κι είναι διεθνής από το 2007. Τη φετινή σεζόν έχει διευθύνει το ΑΕΚ-Άρης 0-0 στο Κύπελλο, το Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός 1-0 και το ΑΕΚ-Άγιαξ 1-1.

Ακόμη, ο Ματέι Γιουγκ είχε διευθύνει και το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της σεζόν 2021-22 (8/5/22), σε ένα ματς που οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες (0-0). Το… τρίτο ημίχρονο, όμως, ήταν άκρως επεισοδιακό.

Στην ανάπαυλα του αγώνα ο Παναθηναϊκός κατάγγειλε φραστική επίθεση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη εναντίον του, η οποία επιβεβαιώθηκε από το κατηγορητήριο, ενώ ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ τιμωρήθηκε από την αθλητική δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, τιμωρήθηκε με έναν μήνα απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο «για υβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά» προς τον Σλοβένο διαιτητή, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 31.500 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ