Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον Μίλωνα και προκρίθηκε στους τελικούς της Volley League

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 23η πρόκριση της ιστορίας του σε τελικό της Volley League, αφού επικράτησε με 3-0 σετ του Μίλωνα στον πέμπτο και τελευταίο ημιτελικό που έγινε στο “Μελίνα Μερκούρη”.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι από την αρχή της αναμέτρησης, κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό τους. 

Οι Πειραιώτες θα συναντήσουν τον Παναθηναϊκό για την διεκδίκηση του τίτλου, μετά από την πρόκριση των «πράσινων» επί του ΠΑΟΚ για το όγδοο «αιώνιο» συναπάντημα σε τελικό από καταβολής της πρώτης κατηγορίας και το δεύτερο στην εποχή της Volley League.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και διαμόρφωσε διαφορά της τάξης των 6 με 7 πόντων. Ο Ιντάλγκο τοποθέτησε την διαφορά των δύο ομάδων στο +8 και έδωσε στον Ολυμπιακό σημαντικό προβάδισμα με 16-8. Ο Μίλωνας δεν παράτησε το πρώτο σετ ούτε στιγμή και μείωσε ξανά στους 6 πόντους (19-12), ωστόσο δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Πειραιωτών με το σετ να κλείνει με 25-18 για το 1-0 των γηπεδούχων.

Πιο ισορροπημένο ήταν το δεύτερο σετ του αγώνα, με τον Μίλωνα να παίρνει προβάδισμα δύο πόντων (2-4). Ο Τζούριτς, ωστόσο, οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ανατροπή με τέσσερις δικούς του πόντους για το 6-5. Ο Ιντάλγκο πήρε την «ερυθρόλευκη» σκυτάλη και έφερε τους Πειραιώτες μπροστά με δύο πόντους (10-8) για να θέσει τις βάσεις για το 25-18 και το 2-0.

Ο Μίλωνας πάτησε καλύτερα στο τρίτο σετ και διαμόρφωσε το 3-1 στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να ανατρέπει και πάλι τα δεδομένα για το 8-7. Ο Ιντάλγκο έστειλε με τον 10ο πόντο του το ματς στο 11-7 και έδωσε… μαξιλαράκι ασφαλείας στους Πειραιώτες που έφτασαν στην νίκη με 25-20 στο τρίτο σετ και 3-0 συνολικά.

  • Τα σετ: 3-0 (25-18, 25-18, 25-20) σε 77′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ