Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η γκάφα της Λάρισας με τα δελτία: Το έγγραφο που οδήγησε στο φιάσκο

Η ΕΙΠ της ΕΠΟ ανακάλεσε τα δελτία των πέντε χειμερινών μεταγραφικών αποκτημάτων της ΑΕΛ, καθώς η Λάρισα δεν εξόφλησε εγκαίρως μία οφειλή της τάξεις των 12.674 ευρώ. 

Το θέμα εν προκειμένω όμως είναι ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να πάρει το “οκ” για μεταγραφές των χειμώνα η Λάρισα, καθώς αυτό έγινε γιατί έλαβε παρατύπως τη “βεβαίωση μη οφειλής” προς την ΕΠΟ. 

Και τούτο διότι στις 3 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία έκανε δεκτή την εκχώρηση του εν λόγω ποσού από χορηγία εταιρείας του ιδιοκτήτη της Λάρισας, την “Animus ΑΕ”, με προθεσμία για να εξοφληθεί ως τις 29 Φεβρουαρίου. 

Πέραν του γεγονότος ότι σε ανάλογες περιπτώσεις η καταληκτική ημερομηνία είναι πάντα η 31η Ιανουαρίου, η ΕΕ της ΕΠΟ έχει λάβει την απόφαση να μη δέχεται ποτέ ανάλογες εκχωρήσεις, ούτε καν από το solidarity της UEFA, παρά μόνο από τηλεοπτικά δικαιώματα και πάντα με υπογραφή της διοργανώτριας αρχής. 

Κάτι τέτοιο δεν ακολουθήθηκε και στην περίπτωση των “βυσσινί”, με την οφειλή εν τέλει να μην πληρώνεται από τη Λάρισα ούτε στις 29 Φεβρουαρίου, αλλά ούτε στην επιπλέον προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών που υπήρχε, ήτοι ως τις 8 Μαρτίου, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να προχωρήσει στην άρση βεβαίωσης οφειλής. Αποτέλεσμα αυτού να γίνει και η ανάκληση των δελτίων των πέντε χειμερινών μεταγραφών, αφού στις 13 Μαρτίου που έγινε η εξόφληση, ήταν πια εκπρόθεσμη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ