Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Η Ντόρτμουντ «καθάρισε» την Αϊντχόφεν και προκρίθηκε στους «8» του Champions League!

Δύο γκολ στην αρχή και το τέλος από τους Σάντσο και Ρόις έστειλαν την Ντόρτμουντ στα προημιτελικά του Champions League με νίκη 2-0 επί της Αϊντχόφεν. 

Αν κάποιος έβλεπε μόνο το πρώτο ημίχρονο, θα πίστευε ότι παίζουν άντρες απέναντι σε παιδιά. Μία ομάδα προηγμένου πρωταθλήματος απέναντι σε μία που πρώτη φορά βρίσκεται σε τέτοιο γήπεδο. Η διαφορά ήταν σοκαριστική.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο, η Ντόρτμουντ δεν έκανε ούτε ένα φάουλ! Ούτε ένα! Δεν χρειάστηκε κιόλας. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο οι Βεστφαλοί είχαν 10 τελικές, περισσότερες από όσες είχαν στην Ολλανδία στην πρώτη αναμέτρηση. Είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή στο πρώτο λεπτό με τον Μάατσεν και άνοιξαν το σκορ στα 172 δευτερόλεπτα με συρτό σουτ του Σάντσο εκτός περιοχής, που πήγε σαδιστικά αργά στα δίχτυα του Μπενίτες.

Απέναντι σε μία σοκαρισμένη Αϊντχόφεν, οι Γερμανοί θα μπορούσαν (και έπρεπε) να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Είχαν τις ευκαιρίες. Σε τρεις ευκαιρίες ο Μάαλεν μάλλον… λυπήθηκε την παλιά του ομάδα (17’, 27’, 40’), ενώ από μία μεγάλη ευκαιρία έχασαν ο Μπραντ και ο Φίλκρουγκ.

Αυτό που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο έγινε και στο δεύτερο. Από την ανάποδη όμως. Οι Γερμανοί επέλεξαν να κλειστούν πίσω και η Αϊντχόφεν έδειξε ότι μπορεί να χάσει γκολ με χίλιους τρόπους. Ο Λοσάνο σημάδεψε το δοκάρι (53’), ενώ λίγο αργότερα ο Κόμπελ έκανε υπέροχη επέμβαση σε σουτ του Τέζε (56’).

Οι Ολλανδοί πίεζαν ασφυκτικά, όμως μία ομάδα που σκοράρει κατά ριπάς στο εγχώριο πρωτάθλημα, έβλεπε την εστία σαν… κουμπότρυπα. Ο Κόμπελ με νέα τρομερή επέμβαση είπε «όχι» στον Μπακαγιόκο (71’) και η Αϊντχόφεν έμεινε ως το τέλος στο παιχνίδι, αφού το γκολ του Φίλκρουγκ (77’) ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Λουκ Ντε Γιονγκ έχασε ακόμα δύο ανεπίτρεπτες φάσεις για την κλάση του (85’, 94’), ενδιάμεσα το σουτ του Τέζε πέρασε ελάχιστα άουτ και στην τελευταία φάση του αγώνα από ένα λάθος στο κέντρο, ο Μάρκο Ρόις έφυγε μόνος του και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 2-0 που έστειλε την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς στα προημιτελικά του Champions League.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Εμρέ Τσαν, Ζίλε, Χούμελς, Μάατσεν, Σάμπιτσερ, Οζκάν, Μάαλεν (70’ Αντεγέμι), Μπραντ (58’ Νμέτσα), Σάντσο (75’ Ρόις), Φίλκρουγκ.

Αϊντχόφεν: Μπενίτες, Τέζε, Σχόουτεν, Μποσκάλι, Ντεστ, Μάουρο Ζούνιορ (86’ Μπαμπαντί), Τιλ (46’ Λοσάνο), Φίρμαν (82’ Πέπι), Μπακαγιόκο, Τίλμαν, Ντε Γιονγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ