Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – 12oς Ημιμαραθώνιος της Αθήνας: Νίκος Σταμούλης και Αναστασία Μαρινάκου οι νικητές

O Νίκος Σταμούλης ήταν ο μεγάλος νικητής στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 21.000 δρομείς, και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου που έγινε παράλληλα.

Σε μια νέα διαδρομή, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Συντάγματος, ο δρομέας της ΓΕ Αγρινίου επικράτησε με 1:06:39, πετυχαίνοντας ρεκόρ διαδρομής και ατομικό ρεκόρ.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος, πρωταθλητής Ελλάδος τα πέντε προηγούμενα χρόνια, πήρε τη 2η θέση, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο αδελφός του Νίκου Σταμούλη, Κώστας.

Δείχνοντας ότι το… έχει και στον Ημιμαραθώνιο, η Αναστασία Μαρινάκου πήρε τη νίκη στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2024.

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύτηκε τη νέα διαδρομή και κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 1:16:52, βελτιώνοντας το 1:16:57 της Ράνιας Ρεμπούλη από το 2016.

Η Μαρινάκου πραγματοποίησε τον συγκεκριμένο αγώνα της περισσότερο σε προπονητικό πλαίσιο, ενόψει των επόμενων στόχων της που δεν είναι άλλοι από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ρώμης και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, που για ακόμα μία φορά απέδειξε ότι είναι αθλήτρια υψηλού επιπέδου, με χρόνο 1:17:37. Ο αγώνας πήγε καλά στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια που πήρε τη δεύτερη θέση στο βάθρο.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου τερμάτισε με χρόνο 1:17:45 η Γιώτα Βλαχάκη, ενώ την τέταρτη θέση πήρε η Σταματία Νούλα με 1:18:16. Την πρώτη πεντάδα στις γυναίκες, στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, έκλεισε η Αθανασία Κοκκόρου με 1:19:56.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ